ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Siyasi erozyon seçime olan ilgiyi azaltıyor

Siyasi erozyon seçime olan ilgiyi azaltıyor
YAYINLAMA: 12 Temmuz 2021 / 17.19
GÜNCELLEME: 12 Temmuz 2021 / 17.19
3 Kasım seçimlerine ramak kala, halkın halen seçimlere ilgisiz olduğunu vurgulayan GTO Başkanı Mehmet Aslan, bunun siyasilere olan güven erozyonundan kaynaklandığını açıkladı.

Meclis Başkanı Mustafa Geylani başkanlığında dün gerçekleşen GTO olağan meclis toplantısının ana gündem maddesi 3 Kasım erken genel seçimleri, ABD'nin olası Irak harekatı ile AB konuları oldu. Toplantıda konuşan Mehmet Astan, Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek, 3 Kasım seçimleri öncesinde siyasi partilerin il başkanları ve milletvekili adayları ile birlikte düzenlenen toplantılarda beklentileri dile getirdiklerini ve adayların icraatlarını dile getirdiklerini ifade etti.

Meclis toplantısında AB sürecini de değerlendiren Astan, Türkiye'nin kriterleri tam olarak yerine getirmediğini, ancak önemli ilerlemeler kaydeden ülke olarak değerlendirildiğini vurguladı. Aslan, "Biz üzerimize düşeni yapmalıyız. Onlar da üzerlerine düşeni yapmalı. Son birkaç yıl içinde Türkiye'de AB tahminlerinin ötesinde kapsamlı reformlar yapıldı. Bunlar göz ardı edilmedi. İlerleme raporunda tarih verilmemesi ve kararın Kophenhag Zirvesine bırakılması ile birlikte açık kapı bırakıldı. Türkiye'nin üzerine düşen Kopenhag Zirvesine kadar geçecek dönemde eksikliklerini gidermektir" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *