ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Siyasette aynı yüzleri görmekten usandık

Siyasette aynı yüzleri görmekten usandık
YAYINLAMA: 26 Şubat 2021 / 13.23
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2021 / 13.23
Türkiye'nin, içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizi aşmadan hiçbir alanda başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını ifade eden işadamları, öncelikli olarak Siyasi Partiler ve Seçim Yasası'nın değişmesi gerektiğini vurguladı. 40 yıldır aynı siyasetçilerden usanıldığını, bu nedenle ülkenin 40 yıldır aynı yerde olduğu vurgulanırken, milletvekillerinin kapıkulu olmaktan kurtulması ve liderlik sultasının sona ermesi gerektiği hatırlatıldı.

Türkiye’de kaliteli siyaset ve siyasetçinin aranır hale geldiğini kaydeden GTO Meclis Başkan Vekili Kemal Şahin, parlamentoda halkın seçtiği değil, liderlerin seçtiği insanların bulunduğunu belirterek, bu insanlardan hizmet beklemenin hayal olduğu görüşünü savundu. Vekillerin öncelikli olarak lidere hizmet ettiğini hatırlatan Şahin, “Hep aynı insanları siyaset sahnesinde görmekten bıktık usandık. Ülkenin kaderiyle oynamaya ne haklan var? Türkiye’nin bu hale gelmesinin baş sorumlusu siyasilerdir. Kaliteli siyaseti, siyasetçiyi arar olduk. Parlamentoya bakıyorsun bazı konularda grup kararı alıyorlar. Çünkü lider öyle istiyor. Bu çok yanlış bir sistem. İnsanların düşüncelerine ambargo konuluyor. Far-kılı düşünenlere şans tanınmıyor. Bu olacak iş mi, nerede demokrasi? Demokrasiyi kendi içlerinde uygulamayanlar ülkede nasıl demokrasiyi hakim kılacaklar?” dedi.

Son zamanlarda erken seçim isteminin sık sık gündeme gelmeye başladığını hatırlatan Kemal Şahin, Siyasi Partiler ve Seçim Yasası değişmeden yapılacak bir seçimin ülkeye hiçbir yararı olmayacağını vurgularken, “Eğer bu yasalarla seçim yapılacaksa hiç yapılmasın daha iyi. Çünkü, yine aynı insanlar aday olacak, yine aynı insanlar karşımıza dikilecek ve oy isteyecek, tabloda değişen bir şey olmayacak. Liderlerin belirlediği adaylara halk oy verecek. Halkın başka seçim şansı yok. Bıraksınlar halkın hür iradesi sandığa yansısın. Halk kendi vekilini seçsin. Başka türlü bu ülke düzelmez. Ülkeye yazık ediyorlar. Sorunları çözmekle görevli siyasiler, daha çok sorun yaratıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *