ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Siyasetin yeniden yapılandırılması şart”

“Siyasetin yeniden yapılandırılması şart”
YAYINLAMA: 03 Eylül 2020 / 17.36
GÜNCELLEME: 03 Eylül 2020 / 17.36

Devletin hantal yapısını küçültmek istediklerini açıklayan Turizm Bakanı Mustafa Taşar, Bakanlık sayısının 18’e indirilmesi gerektiğini söylerken, ANAP’ın iktidarda olduğu hiçbir dönemde kriz yaşanmadığını iddia ederek, krizden ve artan dış borçtan ANAP dışındaki iktidarları sorumlu tuttu.

Bakanlık sayısının fazla olduğunu, bu nedenle ülke koşulları dikkate alınarak bu sayının 18'e indirilmesini belirten Taşar, bunun yapılabilmesi için bazı Bakanlıkların birleştirilmesi gerektiğini belirtirken, ‘ Bu talep yalnız bizim değil milletin fikri. Biz milletin bu isteğini hükümete sunuyoruz. Hükümet kabul ederse 5 dakikada hemen Bakanlık sayısı indirilir. Çıkarılacak bir kararname ile sorun çözümlenir. Öyle kanuna falan gerek yok" diye konuştu.

Taşar, "Bürokrasinin azalması, işlemlerin azalması, genel idarenin yetkilerini mahalli idarelere devretmesidir. Mahalli İdareler Kanunu nu bu yıl çıkararak yetkilerin mahalli idareye devredilmesini sağlayacağız. Bütçeden hemen sonra ele alacağız. Devletin elindeki tüm işletmeler özelleştirilmeli.

ANAP in tek başına iktidar olduğu dönemlerde Türkiye de kriz yaşanmadığını iddia eden Turizm Bakanı Mustafa Taşar, "Bizim dönemlerimizde kriz olmamıştır. Eğer bundan böyle de halkımız kriz istemiyorsa. hizmet ve kalkınma istiyorsa ANAP ı tek başına iktidar yapmaktan başka seçeneği yok" diye konuştu.

1991de Hükümeti devrederken devlet bakanı olduğunu ve o zaman bankaların bir lira açığı bulunmadığını söyleyen Taşar, "Bizim dönemimizde dış borç alınıyordu. Ama alınan dış borçla köprü, otoyol, baraj yapılıyordu. 1992'de bir elektrik kanunu çıkardılar, bunun Türkiye maliyeti 110 katrilyon oldu” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *