ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Siyaset parçalıydı, paramparça oldu

Siyaset parçalıydı, paramparça oldu
YAYINLAMA: 14 Nisan 2021 / 16.44
GÜNCELLEME: 14 Nisan 2021 / 16.44
Siyasetteki gelişmelerde endişe duyan sanayici, Yeni Türkiye Partisi’nin de beklenilen yapıda olmadığını ifade ediyor. Kurulan yeni partilerle siyasetin param parça olduğu, ufukta çok partili koalisyon hükümetlerinin gözüktüğüne dikkat çekiliyor.

Türkiye’nin, siyasette beklediği oluşumun gerçekleşemediğini vurgulayan GSO Başkanı Nejat Koçer, AKP ve YTP’nin birer partiden ayrılanlar tarafından kurulduğuna dikkat çekerek, partilerin seçim öncesi ittifak arayışlarının iyi bir yönetimin iş başına gelmesini ortaya çıkaracak ilkede olması durumunda sakıncasının bulunmadığı görüşünü savundu. Koçer, “Güçlü bir iktidar için tüm yollar denenmeli. Halen kimin nerede hareket edeceği belli değil. İsteğimiz ülkenin ekonomik sorunlarını sırtlayabilecek, güçlü, iradeli, topluma güven verecek bir iktidarın ortaya çıkması. Partilerin önümüzdeki günlerde ortaya koyacakları ekonomik programları çok önemli” diye konuştu.

Yeni partilerin verecekleri mesajların önemli olduğunu söyleyen Koçer, sözlerine şöyle devam etti: “Sürekli yeni parti kuruluyor. Eskiden siyaset parçalıydı, şimdi paramparça oldu. Çok partili koalisyonlara doğru gidiyoruz. Bu durumdan endişeliyiz. Ülkenin sorunlarını koalisyon hükümetleri çözemiyor. Doğru şeyler vadeden, dürüst iş yapabilen, birikimli insanlar iş başına gelmeli. Popülist siyaset artık Türkiye’de bitti. İşsizlik bu boyuta ulaşmış yatırımcıların birçoğu Bulgaristan ve Romanya yatırım yapıyor, öbür taraftan ne kur, ne iş, ne kur güvencemiz var. Hükümet İş Güvencesi Yasa Tasarısı çıkarıyorsa bunların hepsini bütün olarak ele almak gerek. Bunlar doğru bir üretim ve istihdam ortamında konuşulacak şeyler.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *