ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Siyaset milletle yapılır

Siyaset milletle yapılır
YAYINLAMA: 22 Ağustos 2021 / 16.59
GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2021 / 16.59
Millet ile bütünleşemeyen siyasetin yapılabilme şansının kalmadığını belirten DYP Elazığ Milletvekili ve Genel Başarı Adayı Mehmet Ağar, siyasette en büyük gücün millet olduğuna inandığını vurguladı. DYP Genel Başkanlığı’nı aday olduğunu açıkladıktan sonra kentleri dolaşarak destek isteyen Ağar’ın dünkü durağı Gaziantep’ti.

Ağar, parti binasında yaptığı toplantıda milletten ayrı bir siyasetin yaşama şansının olmadığını belirtti. Siyasetin bundan sonra Ankara ve İstanbul’da kapalı kapılar ardında verilen kararlarla değil, Gaziantep, Maraş, Kilis, Adıyaman, Samsun, Trabzon, Edirne, Van, Diyarbakır, Aydın ve Denizli’de verilen kararlarla yapılacağını ifade eden Ağar, “Millet neyin ne olduğunu görüyor ve biliyor, halk her şeyin farkında. Hiç kimse bu partinin değerli mensuplarını üzmeye hakkı yoktur” dedi.

Siyasette en büyük gücün millet olduğuna inandığını ifade eden Mehmet Ağar, sözlerine şöyle devam etti: “Siyasette rakiplerimizle meydanda karşılaşırız bunun için varız. Partiye karşı sorumluluğumuzu noksansız olarak yaptık. Bundan sonra da medeni bir siyasi mücadele yapacağız. Benim ölçülerime göre Tayyip Erdoğan seçime girmelidir, seçimde millet yetki ve vekalet veriyorsa Türk siyaset geleneğine uygun parti genel başkanı olarak hükümetin de başına geçmelidir.

Ondan sonra o partinin genel başkanı ve başbakanına bizim de söyleyeceklerimiz olmalı ve gelecek dönemde kimsenin mazereti kalmamalı” dedi.

Genel başkanlık yarışında 68 il başkanının İlhan Kesici’yi destekledikleri şeklindeki açıklamaya da değinen Ağar, bunların bazılarının görevden ayrılan il başkanları olduğunu belirterek, “Bunların brütü 68 ama neti 15-16 ili kapsıyor. Ancak kimsenin oyu kimsenin cebinde değil. Delegeler nasıl hareket edeceklerini biliyor. Kimse kimseye şunu yapacaksın bunu yapacaksın diyebilir mi? Onların hepsinin siyasi şuuru yüksek. Kimsenin aklına kimsenin ihtiyacı yok” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *