ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Siyasallaşmış üniversitenin kimseye bir faydası yok

Siyasallaşmış üniversitenin kimseye bir faydası yok
YAYINLAMA: 05 Ocak 2023 / 11.21
GÜNCELLEME: 05 Ocak 2023 / 11.21
Üniversitelerle hükümet arasında YÖK konusunda yaşanan gerginliğin yanlış olduğunu belirten Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan, üniversitelerin eğitim kalitesinin düştüğünü vurgularken, “Türkiye’de üniversitelerin bir takım eksiklikleri var.

Bir kere Türkiye’de üniversitelerde verilen eğitim, üniversite falan değil. Yüksek okul seviyesinde bile olmayan bir eğitim seviyesi noktasına gelmiştir” dedi.

Öğrencinin ilköğretimden sonra meslek okullarına yönlendirilmesi zorunlu

Bu kadar az parayla, bu kadar az öğretim görevlisi ile, bu kadar öğrencinin kaliteli üniversite eğitim görme şansının bulunmadığını kaydeden Doğan, “Bu işin baştan düzenlenmesi gerekir. Milli eğitim çocukları mutlaka hemen behemehal ilköğretimden sonra iki senelik yüksek okullara yönlendirilerek, bilgisayar ve lisans eğitimde meslek okullarına yönlendirilmesi zorunludur. Türkiye artık insanları üniversite kalıplarına sokan, üniversiteden mezun ettikten sonra da boş gezdiren, şehir planlayıcısının zabıta memuru olduğu, inşaat mezunun kantincilik yaptığı, odacılık yaptığı durumlar ortadan kaldırılmalıdır” şeklinde konuştu.

Herkesin daha ciddi sorunlarla uğraşması gerek

Türkiye’de hiçbir alanda kavgaya gerek olmadığını ifade eden Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitelerde reform gerekiyorsa, bu kavgayla olmaz. Siyasallaşmış bir üniversitenin kimseye faydası olmaz. İş o noktaya gelmemelidir ama, üslup olarak da birbirlerine karşı tavırlarının çok daha yumuşak olması gerekir diye düşünüyorum. Bir rektörün çıkıp, biz ‘Kubilay’lar olmaya hazırız’ şeklindeki sözlerinin cevabı şu olabilirdi, ‘Kubilay’lara ihtiyaç yoktur’ dense çok daha güzel olurdu diye düşünüyorum. Meseleyi germeden çözmek lazım. Suni gündem yaratmamak lazım. Herkesin daha ciddi meselelerle uğraşması lazım.”

Sorunlar konuşarak çözümlenmeli

Doğan, eğitim ve üniversitelerin, milli eğitimin sıfırdan yapılandırılması gerektiğini vurgularken, “Köy Enstitüleri projesinin de yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı ve hiçbir alanda kavgaya gerek yoktur. Her sorun konuşarak çözümlenmelidir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *