ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Siyasal iktidarların tek alternatifi asker değil

Siyasal iktidarların tek alternatifi asker değil
YAYINLAMA: 06 Kasım 2020 / 18.22
GÜNCELLEME: 06 Kasım 2020 / 18.22

BES Şube Sekreteri Ahmet Polat, AB’ye karşı yapılan açıklamanın içeriğinden çok açıklamayı yapan kişinin bir asker olmasının talihsizlik olduğunu belirtti. Ahmet Polat, “Türkiye’de sanki ülkenin tek sahibi askermiş gibi siyasi partilerin her politikasına askerler yön vermeye kalkışıyor. Askerin bu tutumu doğru değil. Cumhuriyet rejiminin tüm kurumlan gibi onlar da bu rejimin bir kurumudur. Fakat siyasal iktidarların tek alternatifi askerlermiş gibi, askerin Türkiye’nin ulusal politikasına yön vermeye çalışmasını çok doğru bulmuyorum. Aslında önemli olan Kopenhag kriterlerinin uygulanmasıdır. Zaten bu şartlarda Türkiye’nin AB’ye alınması zor” diye konuştu.

DİSK Bölge Temsilcisi Tekstil Sendikası Şubesi Başkanı Muzaffer Subaşı, Türkiye’nin yüzünün Avrupa’ya dönük olduğunu söyledi. Şubaşı, “Çağdaşlığı isteyen bir ülkeyiz. Bir Avrupalı gibi yaşamak istiyoruz. Bizim ne Rusya ile ne de İran’la çağdaşlık yönünde atacak bir adım yok. Askerin açıklaması hangi amaçta yapılmış bilemiyorum, ama AB’ye- gözdağı niteliği taşımaktadır "dedi.

Avrupa’nın şu an diğer aday ülkelere uyguladığı şeyleri Türkiye’ye de uygulaması gerektiğini hatırlatan Subaşı, “Avrupa Topluluğu’nu bir Hristiyan Kulübü olarak görmek istemiyoruz. Ancak Türkiye’nin bu hali ile AB’ye alınması çok zor ama Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri gerekli çalışmayı ve çabayı gösterip, eksikleri giderek, bu yolu kısaltmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *