ANASAYFA arrow right Güncel

Sivas Katliamı'nın 27'inci yıl dönümü anmalarına kısıtlama getirildi

Sivas Katliamı'nın 27'inci yıl dönümü anmalarına kısıtlama getirildi
YAYINLAMA: 01 Temmuz 2020 / 19.34
GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2020 / 19.34
Sivas Valiliği, Sivas Katliamı'nın 27'inci yıldönümünde yapılacak anma etkinliklerine salgın gerekçesiyle kısıtlama getirdi.

Madımak Oteli'nin yakılarak 37 aydının katledildiği Sivas Katlimı'nın 27'inci yıldönümünde yapılacak anma etkinliklerini bugün başladı.

Pirsultan Abdal'ın doğduğu Banaz köyüne Alevi dernekleri tarafından ziyaret gerçekleştirildi. Çok sayıda Alevi toplumu temsilcilerinin de bulunduğu ziyarettin ardından Sivas'a dönüldü.

Bugün yapılan ziyaret ve küçük törenlerin ardından asıl büyük tören, yarın katliamın yapıldığı Madımak Oteli'nin önünde gerçekleşecek. Kısa bir yürüyüşle başlaması planlanan anma törenleri, bu yıl valilik tarafından Coronavirus salgını gerekçesiyle kısıtlanmak isteniyor. Anma töreni ve etkinliklerin bu nedenle kitlesel olarak yapılmasına valilik tarafından izin verilmiyor.

Sadece 100 kişinin katılacağı bir etkinliğe müsade eden Sivas Valiliği, kent dışından geleceklere sınırlama getirileceğini açıkladı.

Yarın yürüyüşe katılacak 100 kişinin sadece katliamda yaşamını yitirenlerin yakınları olmasına müsade ediliyor. Törene ve yürüyüşe katılmak isteyen siyasi parti temsilcilerine de izin verileceği belirtiliyor.

Valiliğin kısıtlama kararı Sivas'ta tepki ile karşılanırken Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan, valiliğin son anda pandemi nedeniyle yasaklar içeren kararlar almasını 'samimi bulmadığını açıkladı.

Ancak buna rağmen 100 kişiyle burada olacaklarını, dışarıdan gelecek kişilerin de yürüyüşe ve törenlere katılması için çabalayacaklarını belirtti.

Sivas katliamının 27'inci yıl dönümünde,  talep edilenler 27 yıldır değişmiyor. Adalet, faillerin etkin bir şekilde soruşturulması, yargı karşısına çıkarılması, cezalandırılması ve katliamın yapıldığı Madımak Oteli'nin bir 'utanç müzesi' olarak yeniden düzenlenmesi yarın Sivas'ta düzenlenecek törenlerde 27'inci kez dile getirilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *