ANASAYFA arrow right Güncel

Site kömürcülerden çok hurdacılar sitesini andırıyor

YAYINLAMA: 16 Eylül 2022 / 21.23
GÜNCELLEME: 16 Eylül 2022 / 21.25
Mahrukatçılar Sitesinde faaliyet gösteren kömürcüler, site içerisinde farklı meslek gruplarının olmasından dert yandı. Esnaf, günümüz şartlarına uygun modern bir mahrukatçılar sitesi istiyor

Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Erdal Demir, “Bulunduğumuz site kömürcülerden çok hurdacılar sitesini andırıyor. Bu görüntüde Gaziantep’e hiç yakışmıyor. O nedenle günümüze şartlarına uygun, modern bir mahrukatçılar sitesi yapılması için belediyeden yer talebimiz var. Toptancı esnafı ile birlikte 200 üyemiz var, tahsis edilecek alanda bu üyelerimizin hepsi dükkân alabilmeli. Zaten şu anda 70 esnafımız dükkân talebinde bulundu. Site içerisinde kiralar 10-15 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor. Diğer esnaf bu kiraları verebilir ama bizim tahtacı ve kömürcü esnafı bu kiraları veremez” şeklinde konuştu.

Bulunduğumuz site kömürcülerden

çok hurdacılar sitesini andırıyor

Kömürcülerin site içerisinde farklı meslek gruplarının bulunmasından çok muzdarip olduklarını dile getiren Demir, “25 yıl önce esnafımıza yönelik mahrukatçılar adında bir site yapılmış, ancak yapılanların yüzde 90’ı köylülere satılmış. Durum böyle olunca sadece 50-60 kömürcü esnafı yer alabilmiş. Şu anda sitemizde hurdacı, demirci gibi farklı meslek grupları bulunuyor. Dolayısıyla esnafımız bu konudan çok şikayetçi. Çünkü hurdacılar geceleri kablo yakıyorlar, odunlar veya kömür bir alev aldığından büyük bir yangın çıkma olasılığı var. Zaten geçmiş dönemde 3 dükkanımız yandı” hatırlatmasında bulundu.

Hırsızlık olayları azaldı

Hırsızlık olaylarının geçmişe oranla azaldığına vurgu yapan Başkan Demir, “Sitemizde yaşanan ve artış gösteren hırsızlık olaylarının azalması için özel güvenlik görevlileri tuttuk. Şu anda 15 özel güvenlik görevlisi Mahrukatçılar Sitesinin güvenliğini sağlıyor. Geçmiş yıllarda hırsızlık olaylarında artış vardı, lakin aldığımız önlem ve tedbir sayesinde bu tür olaylar azalmış durumda” açıklamasını yaptı.

Kaçak kömür satanlar vatandaşın sağlığıyla oynuyor

Kömür satışlarının geçen yıllara oranla azaldığını dolayısıyla esnafın mutlu olmadığını sözlerine ekleyen Demir, ithal kömürün tonunun 6 bin lira, yerli kömürün tonunun ise 4 bin lira civarında satıldığının altını çizdi. Kayıt dışı çalışanlardan dert yanan Demir, kaçak kömür satanların vatandaşın sağlığıyla oynadığını belirtti. “Vatandaşa, kalorisi düşük ve kükürdü yüksek kömürleri ithal kömür diye satanlar var. Bunlarla ilgili zaten çalışma yapıyoruz. Vatandaşlarımız da bu konuda duyarlı olsunlar. Odamızı arayıp bizden yardım isteyebilirler” dedi.

Son iki ay içerisinde 120 ton kaçak kömür yakaladık

Son iki ay içerisinde 120 ton kaçak kömür yakaladıklarını vurgulayan Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Erdal Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kaçak kömürler standartlara uygun olmadığı için Gaziantep’e girişi yasak. Gerekli ekiplerimizi oluşturduk, zabıta ekipleri ile koordineli bir şekilde çalışarak nereden ihbar gelirse gidip analiz yapıyoruz gerektiğinde el koyuyoruz. İnternet üzerinden kömür satan esnafımızın yanı sıra kaçak satış yapan kişiler de var. Vatandaşların katı yakıt belgesi olmayan kişilerden kömür almasınlar.” Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *