ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sistem yeniden yapılandırılmalı

Sistem yeniden yapılandırılmalı
YAYINLAMA: 12 Ocak 2021 / 13.38
GÜNCELLEME: 12 Ocak 2021 / 13.38
Türkiye’nin sisteminde sıkıntı bulunduğunu ve sistemin aşağıdan yukarıya doğru çok acil şekilde yeniden yapılandırılmasının zorunlu olduğunu ifade eden BBP İl Başkanı Eşref Savaş, seçim sistemi, Partiler Yasası ve en başta Anayasa’da yapılacak düzenlemelerle sistemin revize edilmesi gerektiğini söyledi.

BBP İl yönetiminin tanıtımı için dün Kaleli Oteli’nde düzenlenen toplantıda konuşan BBP İl Başkanı Savaş, mevcut sistemi eleştirdi. Yeniden yapılanma gerektiğini hatırlatan Savaş, sistemi bozacak siyaset dışı odakların bu yapının dışına itilerek, siyasi kaosun ortadan kaldırılması’ gerektiğini kaydetti. BBP olarak Türkiye’nin problemlerini çözmeye azimli olduklarını vurgulayan Savaş, “Türkiye’nin sistemden kaynaklanan defoları ortadan kaldırılarak, bu kadrolarla tüm sıkıntıların sona erdirileceğine inanıyoruz. Millet bize ruhsat verdiğinde bu projelerimizi gerçekleştireceğimizi iddia ve ilan ediyoruz” diye konuştu.

İl yönetim kurulunun görev dağılımı yaparak çalışmalara başladığını söyleyen Savaş, görev dağılımını şöyle açıkladı; İl ikinci başkanı Metin Demirçubuk, İhsan Kaya, Ömer Bakır, Zennur Karayılan, Mehmet İnan Yıldız, Atilla Gökçek. Ahmet Osanmaz (il sekreteri), Eyüp Sümbül (muhasip), Asaf Kamalı (meslek komitesi ve sivil toplum kuruluşları komisyonu başkanı), M.Şakir Uygurçetin (Komisyon üyesi), Vedat Özdoğan (Teşkilatlandırmadan sorumlu komisyon başkanı), Metin Çağlı (Eğitim komisyonu başkanı), Ilyas Pamuk (Basın ve protokolden sorumlu komisyon başkanı), Ahmet Polat (sosyal faaliyetler seçim ve halkla ilişkiler komisyon başkanı), M. Hanifi Küçükoğlu (Bilgi iletişim komisyon başkanı), Ökkeş Taşdemir (Gençlik komisyon başkanı), Ökkeş Başfırıncı, Halil Günerler, Hikmet Ercan, Abdulkadir Bağcı, Yılmaz Özkan, M. Çavuş Bozaslan, Zeynel Güney, Ergün Yener, Nuri Padır, Kemal Burçluköse, Mehmet Dağlı, M.Ali Demir, Haşan Hamurlu, Ali Polat, Nevzat Öztürkler, İsmail Kaya, Mehmet Dal, Emin Baykuş, B.Kemal Kılıç, Mükerrem Özcan, Muzaffer Bozgeyik, Gökmen Osanmaz ve İhsan Turan ise komisyon üyesi olarak görev yapacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *