ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Sıradan bir Milli maç ve çok kötü bir taktik

Sıradan bir Milli maç ve çok kötü bir taktik
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Millet olarak mübalağayı severiz.
Millet olarak mübalağayı severiz.
Şu Avusturya maçına hazırlanırken neler yaptık neler. Önce Avusturyayı hiçe indirdik tarihsel Viyana kuşatmalarıyla bir spor müsabakasını eşdeğer hale getirdik. Futbolcularımızın yeniçeri kıyafetleriyle resimlerini neşrederek kamuoyunu spor müsabakası yerine savaş hislerine götürdük…
Efendiler! Spor başka, harp başka tarihteki uğraşılar başkadır. Azami 10 milyonluk Avusturya’ya iki tanesi takımlarının geri dörtlüde oynayan üç oyuncunun teşkil ettiği bir orta sahayla çıktık. Yani peşinen gol yememeyi kabulleniyorduk gol atmak içinde Ali Kemal’le pili çoktan bitmiş Cemil’e bütün ümidimizi bağlamıştık. Çok değil biraz futbolla ilgilenen arkadaşlarım bana Avusturya takımının en iyi oyuncusunun 2 numara Sara olduğunu söylediler. Sara oynamadı karşısındaki bizim futbolcumuz; büyük ümidimiz cemil usta 90 dakika gizlediği için durmadan top kendisine geldi ve topla o kadar çok oynadı ki iyi oynuyor gözüktü. Aklımızı başımıza toplayalım modern futbolun esası ustalığın çok ötesinde fizik kondüsyondur. İster milli takım olsun ister Gaziantepspor olsun başarıya ulaşmak isteyen takımlar 90 dakika aynı süratle futbol oynayacak kondisyonlu 11 futbolcunun 11’inde yetecek şekilde güç vermek mecburiyetindedir. Birisi palavra 90 dakika içerisinde Cemil bir defa üç kişiyi çalımlamış Ali kemal 4 kişiyi iki defa geçmiş bunlar netice için değersiz olaylardır.
Ben milli takımın çok kötü oynadığını üstüne basarak söylüyorum toplu hücum toplu savunma demek olan modern futbolun çok gerisinde olduğumuzu söylüyorum ve vakit geçirmeden paçaları sıvamak için spor ne emrediyorsa onu yerine getirmek için uğraşılara başlamamız gerektiğini müsaadenizle arzederim.
Hürmetlerimle…
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *