ANASAYFA arrow right Teknoloji

Sinyalizasyon milli olacak 2 milyar kasada kalacak

Sinyalizasyon milli olacak 2 milyar kasada kalacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.10
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.10
TÜBİTAK-BİLGEM ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle Ulusal Demiryolu Sinyalizasyon Sistemi geliştirdi.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK-BİLGEM ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle Ulusal Demiryolu Sinyalizasyon Sistemi geliştirdi. İlk etapta sinyalizasyon sistemi olmayan 6 bin 100 kilometrelik demiryolu hattına uygulanması planlanan sistem sayesinde, yaklaşık 2 milyar lira devletin kasasında kalacak.
Bakan Yıldırım: ''Türkiye'nin parlak geleceğine talibiz''
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, hedeflerinin sadece yollar yapmak olmadığını, ilgili bütün sektörlerin canlanmasını hatta güçlenmesini sağlama gayreti içinde olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
''Türkiye'deki geçmişten günümüze kadar elde edilen kazanımları yok saymıyoruz, iyi ve güzel olan hepsine sahip çıkıyoruz, ama bizim asıl hedefimiz; Türkiye'yi parlak bir geleceğe kavuşturmak. İşte biz bu parlak geleceğe talibiz. Bu nedenle de bütün iş alanlarımızda yerli üretime çok önem veriyoruz. 2009 yılında 10. Ulaştırma Şurası'nda belirlenen 'yerli demiryolu sanayinin geliştirilmesi' hedefi doğrultusunda 'Ulusal Demiryolu Sinyalizasyon Projesi'ni geliştirdik, uygulamaya koyduk ve projeyi yaygınlaştıracağız.''AA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *