ANASAYFA arrow right Sağlık

Sinovac'ın etkisi 6 ay sürüyor

Sinovac'ın etkisi 6 ay sürüyor
YAYINLAMA: 27 Temmuz 2021 / 18.22
GÜNCELLEME: 27 Temmuz 2021 / 18.22
Çinli araştırmacılar tarafından gerçekleştiren yeni araştırma Sinovac aşısının ikinci dozdan altı ay sonra etkisini kaybettiğini ortaya koydu. Araştırmacılara göre bu durum üçüncü dozda değişebilir.

Bir laboratuvar çalışmasına göre, Sinovac Biotech'in COVID-19 aşısı tarafından tetiklenen antikorlar, çoğu alıcı için ikinci bir dozdan yaklaşık altı ay sonra önemli bir eşiğin altına düşüyor, ancak üçüncü bir atışın güçlü bir destek etkisi olabileceği düşünülüyor.

Çinli araştırmacılar, 18-59 yaşları arasındaki sağlıklı yetişkinlerden alınan kan örneklerinden elde edilen bulguları Pazar günü yayınlanan ve akran incelemesi yapılmayan bir makalede bildirdiler.

Çalışma, Jiangsu eyaleti, Sinovac ve diğer Çin kurumlarındaki hastalık kontrol makamlarındaki araştırmacılar tarafından gerçekleştirildi.

Araştırma sonucları, iki veya dört hafta arayla iki doz alan katılımcılar için sırasıyla yalnızca %16.9 ve %35.2'sinin ikinci dozdan altı ay sonra eşiğin üzerinde nötrleştirici antikor seviyesine sahip olduğunu söyledi.

Üçüncü dozda artıyor

Bu okumalar, her biri 50'den fazla katılımcıyı içeren iki gruptan elde edilen verilere dayanırken, çalışmada toplam 540 katılımcıya üçüncü dozlar verildi.

Çalışma, bazı gruplardaki katılımcılara ikinci dozdan yaklaşık altı ay sonra üçüncü bir doz verildiğinde, 28 gün sonra nötrleştirici antikor düzeylerinin ikinci dozdan dört hafta sonra görülen seviyelerden yaklaşık 3-5 kat arttığını gösterdi.

Araştırmacılar, çalışmanın antikorların daha bulaşıcı varyantlara karşı etkisini test etmediği ve üçüncü bir atıştan sonra antikor süresini değerlendirmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu konusunda uyardı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *