ANASAYFA arrow right Güncel

Sınır ötesine neden doktor ataması yapılmıyor?

Sınır ötesine neden doktor ataması yapılmıyor?
YAYINLAMA: 13 Nisan 2021 / 15.03
GÜNCELLEME: 13 Nisan 2021 / 15.03
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Suriye’ye sınır ötesi askeri harekât çerçevesinde Mardin ve Urfa gibi sınır illerinden pratisyen hekimlerin geçici görevlendirmelerinin büyük sıkıntı yarattığına dikkat çekti.

Taşkın, “Sağlık Bakanlığı'nca sınır dışında görevlendirmeye kimsenin itirazı yok, olmamıştır da ancak devamlı surette Mardin ve Urfa’da görev yapan pratisyen hekimlerin geçici görevlendirilmesi yapılmaktadır. Üstelik bugüne kadar ikinci kez görevlendirilen doktorlar var. Söz konusu Tugay Komutanlığına neden doktor ataması yapılmıyor da pratisyen hekimler görevlendirilerek mesleki ve sosyal yaşantıları sıkıntıya sokuluyor” dedi.

Sadece Mardin ve Urfa gibi sınır illerinden Suriye’ye her ay düzenli olarak pratisyen hekimlerin geçici görevlendirildiğini diğer illerdeki doktorlar için böyle bir görevlendirme yapılmadığını belirten Taşkın, plansız uygulama nedeniyle pratisyen hekimlerin sıkıntı yaşadığını, sınır illeri dışında görev yapan pratisyen hekimlerin ise bu görevlendirmeden habersiz olduklarına dikkat çekti.

Mardin Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerinde görev yapan personele, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 12.01.2021 tarih ve 0132627931 sayılı yazısına ve ihtiyaca binaen Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı emrine 26.02.2021 tarihinden itibaren Tabip görevlendirilmesi yapılıncaya kadar söz konusu geçici görevlendirilmelerin yapıldığını belirtti.

Taşkın, görevlendirmenin pratisyen hekimler için ciddi sıkıntı yarattığına vurgu yaparak şunları söyledi: “Sağlık çalışanları her zaman devletinin ve milletinin yanında olmuştur. Söz konusu vatan olduğunda ön saflarda özverili şekilde mücadele etmişlerdir. Yıllardır terörle mücadele eden ülkemizde en alt kadrodan en üst kadroya kadar tüm sağlık çalışanları görevlerini en iyi şekilde yapmışlar, yeri gelmiş şehit olmayı göze alarak en tehlikeli bölgelerde görevlerini aksatmamışlardır.

Bölgeden edindiğimiz bilgiye göre sınır ötesi geçici görevlendirme yüzünden pratisyen hekimler Mardin ve Urfa’ya tayin istemiyorlar ve sırf bu sebeple istifa eden doktorların olduğu söyleniyor. Pandemi nedeniyle zaten yoğun çalışan doktorlarımıza bir de her ay sınır ötesi geçici görevlendirme yapmak ne kadar doğrudur,  kamuoyunun dikkatine sunuyoruz! Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir neferi olmak hepimiz için şereftir. Sürekli geçici olarak görevlendirilen doktorlarımız da bu şerefin parçası olmaktan gurur duymaktadırlar ancak kendilerine yapılan haksızlığı ve adaletsizliği de ötekileştirme olarak değerlendirmektedirler.

Hekimlerimiz, her zaman ve her koşulda görevlerini üstün bir başarı ile yapmışlardır. Sınır ötesinde de hem halk sağlığı açısından, hem de Suriye’de bulunan birliklerimiz için sağlık hizmeti sorumluluğundan kaçınmayarak görevlerini yapacaklardır. Ancak söz konusu yerde savaş ortamı olduğu dikkate alındığında sivil hekimlerin yaşamlarını, sağlığını, Suriye’de mevcut çalışma koşullarını ve geçici görevlendirmenin süresi, niteliği vs. hususların dikkate alınmasını ve ortadaki adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini ilgililerin dikkatine sunuyoruz. Bu nedenlerle Sağlık Bakanlığı’nca gerekli planlamanın yapılmasını ve önlemlerin alınmasını istiyoruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *