ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Sinemalarda Atatürk filmleri gösterilecek

Sinemalarda Atatürk filmleri gösterilecek
YAYINLAMA: 07 Temmuz 2021 / 13.21
GÜNCELLEME: 07 Temmuz 2021 / 13.21
Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 44. yılını anıyoruz

Ulu önder, büyük Atatürk daima izindeyiz. Yurdumuzu düşmanlardan kurtardın. Cumhuriyeti bizlere sen armağan ettin. Boynu büküklere sen sahip çıktın. Dünya ulusları arasındaki yerimizi sen sağladın. Başımız daima dik, göğsümüz daima kabarık “Ne mutlu Türküm” demenin onurunu seninle birlikte taşıyoruz.

Ulu önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 44. yıl dönümünü milletçe törenlerle anıyoruz. Saat 8.45’te Atatürk Anıtına çelenkler konulacak. İstiklâl Marşı bando eşliğinde topluca söylenecek, bayraktar gönderlere çekilecek. Saat 9.05’te saygı duruşu ile birlikte bayraklar yarıya indirilecek. Anıta konulacak çelenklerde siyah bant bulunmayacak. Saygı duruşu esnasında tüm fabrikalar, lokomotifler sirenlerini çalacak. Saat 8.30’dan 18’e kadar Ata'nın Anıtı önünde öğrenciler, öğretmenler ve askerler saygı ile nöbet tutacak. İçkili lokantalarda içki, verilmeyecek, eğlence yerleri ve sinemalar çalışmayacak Sinemalarda Atatürk'le ilgili filmler gösterilecek.

Daha sonra Belediye Tiyatro Salonu’nda törene devam edilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra Atatürk'ün askeri kişiliği Topçu Üsteğmen Osman Ünlü, Başöğretmen Atatürk ve eğitim anlayışı, Anadolu Lisesi müdürü Yaşar Büyükoğlu, Ata'nın inkılapçılığı, İsmet İnanç, Atatürk devrim ve ilkeleri ODTÜ’den Dr. Ahmet Özen tarafından anlatılacak. Konuşmaların arasında da Atatürk'ün Gençliğe hitabesi, gençliğin cevabı ve şiirler okunacak. Son olarak da 100. Yıl Ortaokulu öğrencileri tarafından Atatürk'ün sevdiği türkü ve şarkılardan bir demet sunulacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *