ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Sınavların da aynı gün başlayacağı bildirildi

Sınavların da aynı gün başlayacağı bildirildi
YAYINLAMA: 06 Mayıs 2022 / 14.40
GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2022 / 14.40
Orta dereceli okullara kayıtlar pazartesiye başlıyor

Bu yıl elimizdeki orta dereceli okullarda sıkışıklık olmaması, kimseye haksızlık yapılmaması, kayırılmaması ve uzak semtlere öğrencilerin okumak için gitme durumuna düşmemesi için köklü önlemler alındı. Her orta dereceli okulda bir öğrenci kayıt ve kabul kurulu meydana getirildi. Bu kurul kayıtlar tamamlanıncaya kadar görev yapacak.

Orta dereceli okullarda kayıtlara tüm yurtta olduğu gibi pazartesinden itibaren başlanacak. Sadece 100. yıl ortaokulundan kayıtlar yapılacak. Müracaat kontenjanı aştığı takdirde veliler ve kayıt kurulu önünde kura çekilerek kesin kayıtlara başlanacak. Kontenjan fazlası öğrenciler İse yakında bulunan gazi ortaokuluyla 19 Mayıs’ı ortaokuluna nakledilerek kaydedilecek.

Okulların açılacağı ilk gün ise yabancı dil belirlemesi yapılacak. Yine velilerin huzurunda öğrencilerin okuyacakları yabancı diller kura ile belirlenecek ve hiçbir şekilde değiştirilemeyecek.

Hangi orta dereceli okula hangi ilkokullarından mezun olan öğrencilerin kayıt listeleri de okullarda görülebilecek bir yerde bulunacak. İlgililer orta dereceli okullarda kayıplarla birlikte sınavlarında başlayacağını bildirdiler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *