ANASAYFA arrow right Eğitim

Simülasyon, alternatif bir çözüm modeli

Simülasyon, alternatif bir çözüm modeli
YAYINLAMA: 10 Aralık 2021 / 15.27
GÜNCELLEME: 10 Aralık 2021 / 15.27
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HKÜ-UZEM) tarafından 'İkinci Öğretmen Yetiştirmede Simülasyon Kullanımı Konferansı' gerçekleştirildi.

Simülasyon ile yolunun ilk kez 2009 yılında kesiştiğini belirten Dekan Prof. Dr. Büyüköztürk, “Konferansın, özellikle simülasyonun eğitim çalışanlarında, yönetici ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerinde kullanılması konusunda, hem bilim adamı hem de bakanlık düzeyinde ilgiyi artıracağına inanıyorum. Bu konunun alternatif bir çözüm modeli olarak geliştirilmesine yönelik olarak, özel sektörün de daha fazla ilgi duyacağını düşünüyorum” dedi.

Dünyada ve Türkiye’de öğretmen yetiştirmede kullanılan sanal sınıf simülasyonu hakkında bilgilerin verildiği ve simülasyon alanında bilimsel araştırmalar yapmakta olan öğretim üyelerinin görüşlerini sunduğu konferans, eğitim camiasında yoğun ilgi gördü.

Eğitim-öğretim süreçlerinde simülasyon ve simülatörlerin kullanımının hızla yaygınlaştığının altını çizen Rektör Prof. Dr. Dereli; “Simülasyon, öğrenmeyi hızlandırdığı kadar maliyetleri de çok düşüren çağdaş bir teknoloji ve kullanımı çığ gibi büyüyor. Metaverse çağıyla beraber sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin de desteğiyle etkinliğinin daha da artması bekleniyor. Üniversitelerin de bu teknolojiden faydalanmaması mümkün değil. HKÜ olarak, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Veysi İşler’in önderliğinde, eğitim süreçlerinde simülasyon kullanımı üzerinde önemli projeler gerçekleştiriyoruz. Sanal laboratuvar kapasitemizi artırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

İki oturum şeklinde gerçekleştirilen “İkinci Öğretmen Yetiştirmede Simülasyon Kullanımı” Konferansı'nda; “Öğretmen Yetiştirmede Simülasyon Kullanımı ve Sınıfta Uygulama Atölyesinin Değerlendirilmesi”, “Öğretmenlik Uygulaması Dersinde Sınıfta Simülasyonun Kullanımı ve Öğrenci Deneyimi”, “Simschool Simülasyonu” ile “Öğretmen Eğitimi, Öğretmen Eğitimi Araştırmalarında Sanal Sınıf Simülasyonu Kullanımı”, “Simülasyon Destekli Öğretmen Eğitiminde Oyunlaştırma ve Oyun Tabanlı Sanal Sınıf Simülasyonlar” ve “Simülasyon Tabanlı Öğrenme ile Uzaktan Eğitimde Etkili Sınıf Yönetimi” konuları konuşuldu.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *