ANASAYFA arrow right Güncel

Şimşek: OSB’de kademeli elektrik kesintisi yapılacak

Şimşek: OSB’de kademeli elektrik kesintisi yapılacak
YAYINLAMA: 23 Ocak 2022 / 21.01
GÜNCELLEME: 23 Ocak 2022 / 21.01
İran doğalgazındaki kısıtlama üzerine, sanayi bölgelerinde sıkıntı yaşanmaya başladı. OSB’de 8 günlük kesintili enerji uygulaması yapılacak.

OSB Başkanı Cengiz Şimşek, önümüzdeki hafta OSB’de her bölgede kademeli olarak 2 şer günlük elektrik kesintisi uygulanacağını açıkladı. Şimşek, İran’ın Türkiye’ye doğalgaz akışını kısıtlaması üzerine, 8 günlük bir program dahilinde bölgelerde ikişer günlük kesinti programı yapılacağını söylerken, “Bu uygulamanın uzun süreli olmayacağını umuyorum” şeklinde açıklama yaptı.

İran'ın Türkiye’ye doğal gaz akışını teknik sebepleri mazeret göstererek kapatması sonrasında Gaziantep OSB’de de kıtlamaya gidileceği bildirildi. İran Petrol Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye'ye doğalgaz akışının kısıtlı olarak yeniden başladığı ifade

edilirken, konunun henüz netleşmediği vurgulandı.

Üretimde doğalgazı yoğun olarak kullanan sanayi kuruluşlarında ciddi sorunlara ve belirsizlikler yaşanacağı ifade edilmişti, önümüzdeki günlerde kesintinin devam etmesi halinde sıkıntının boyutlarının büyüyeceğine dikkat çekildi.

OSB’lerde enerji kısıtlamasına başlanırken, enerji uzmanları, gün içi elektrik kesintileri ve dolayısıyla da doğalgaz kesintilerinin konutlarda da artabileceği uyarısında bulundu. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, Türkiye’de gazın üçte birini konutlar tüketiyor. Burada gaz kesilirse insanlar donacağı için en kolayı ‘sanayiye üretimi kıs’ deniliyor. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *