ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şimdiye kadar motosiklet ve bisikletlerden ehliyet istenmiyordu

Şimdiye kadar motosiklet ve bisikletlerden ehliyet istenmiyordu
YAYINLAMA: 05 Ekim 2022 / 13.54
GÜNCELLEME: 05 Ekim 2022 / 13.54
Vatandaşların kafalarına takılan bir soruyu açıklığa kavuşturuyoruz

Tescil ve kayda tabi her araç sürücüsünden ehliyet istenecek. Son aylarda şehrimizde gürültü ile yapılan mücadele nedeniyle vatandaşların kafalarına takılan bir soruyu aydınlığa kavuşturuyoruz. Şimdiye kadar ilimizde trafik kazasında bulunmasına rağmen motosikletlerden ve bisiklet sürücülerinden sürücü ehliyeti istenmiyordu. Bunun üzerine gazetemizi sık sık ziyaret ederek nedenini öğrenmek isteyen vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla kanun metnini aynen veriyoruz.

Tescil ve kayda tabi her araç sürücüsü mutlaka sürücü ehliyeti almak zorundadır.

Trafik yasasının bu maddesi şimdiye kadar ilimizde nedense uygulanmıyordu. Ehliyetsiz motosiklet ve bisiklet kullananlara sürücü ehliyeti bulunup bulunmadığı sorulmuyor, bağlarda kontroller yapılmıyordu.

Gürültü ile mücadele için yapılan çalışmalarda trafik kanunu tüm detayları ile ilgililer tarafından yeniden gözden geçirildi. Temiz tarafından da yapılan inceleme sonucunda tescile ve kayda tabi tutulan araç sürücülerinin sürücü ehliyeti almaları gerektiği tespit edildi.

Şehrimizdeki motosikletlilerden susturucusu olmayan veya arızalı bulunanlar devamlı toplanıyor. Geceleri de vatandaşların huzurlarının kaçırılmaması için gürültü yapan özellikle çocuklar tarafından bir yarış ve eğlence vasıtası olarak kullanan motosikletlerin trafiğe çıkarılması yasaklandı. Bu nedenlerdendir ki motosikleti bulunan vatandaşların mutlaka trafik müdürlüğüne başvurarak gerekli belgeleri almaları, sınava girerek sürücü ehliyeti gerekiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *