ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şimdiye kadar 137 kişi kan bağışı yaptı

Şimdiye kadar 137 kişi kan bağışı yaptı
YAYINLAMA: 11 Ağustos 2020 / 15.33
GÜNCELLEME: 11 Ağustos 2020 / 15.33
Atatürk Kan Merkezi, komşu illere kan dağıtıyor

Mersin, Adana, İskenderun ve Adıyaman’dan gelerek kan aldılar. Çalışmaya başlayalı bir ayı doldurmadan şehrimizde yükseltilmiş bulunan fazilet abidesi 100. Yıl Atatürk Kan Merkezi çevre illere de hizmet etmeye başladı. Adana, Mersin, İskenderun ve Adıyaman'da bulunamayan kan grupları Atatürk Kan Merkezinden temin ediliyor.

Konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz 100. Yıl Atatürk Kan Merkezi başhemşiresi Hanife Ay şu bilgileri verdi:

“Çalışmaya başladıktan kısa bir süre sonra Adana, Mersin, İskenderun ve Adıyaman'dan, merkezimize gelerek bulunması güç olan kan guruplarından aldılar. 5 şişe kan için 1800 lira alıyoruz. Her şişede 280 gram kan ve 120 gram sitrat bulunuyor. Sitrat kanın pıhtılaşmasını önleyen bir mayidir.

Şimdiye kadar merkezimize 41'i resmi olmak üze re 137 vatandaşımız kan bağışında bulundu. Kan bağışlarını kabule devam ediyoruz. Verilen her kan bir vatandaşımızın hayatının kurtulmasına sebep oluyor. Bu sebeple büyük hayır işli yortar. 24 saat halkımızın hizmetindeyiz.”

  1. Yıl Atatürk Kan Merkezi faaliyete geçmeden önce bir kilogram kan bula bilmek için 3-5 bin lira vermek gerekiyordu. İstenilen gurupta kan bulmak ise büyük bir problemdi. Kan bulunamaması yüzünden birçok vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

Atatürk Kan Merkezinde ücreti karşılığında kan veri lirken yoksullara, memur ve sigortalılara da hastanelerin talepleri karşısında ücretsiz olarak kan veriliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *