ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şimdi sıra dünya şampiyonluğunda

Şimdi sıra dünya şampiyonluğunda
YAYINLAMA: 24 Ekim 2022 / 18.32
GÜNCELLEME: 24 Ekim 2022 / 18.32
Süreyya Ayhan şimdiye kadar yaptığı derecelerinin en iyisini koştu: 3.55.60

Milli atlet Süreyya Ayhan, bu dereceyle şimdiye kadar dünyada bir bayan atletin yaptığı en iyi 13. dereceyi yaptı. Bu 13 atletin 8’inin Çinli olması, bunlarla ilgili doping iddialarının bulunması, Süreyya’nın dünyanın gelmiş geçmiş en iyi beş atlet arasına girmiş olması büyük bir başarı olarak değerlendirildi.

Süreyya hedefe kitlendi

Süreyya gelecek hafta cumartesi günü Paris’te başlayacak olan Dünya Şampiyonasının favorisi olurken, performansını artırarak daha iyi bir dereceyle altın madalyaya ulaşması bekleniyor.

Dünyada koşulmuş en iyi zaman

Süreyya Ayhan son üç yılın en iyi derecesi olan 3.55.60‘ı dün İsviçre’de koşarken Paris’te bir dünya rekorunu da kırılabileceği sinyalini verdi. Bilindiği gibi dünya rekoru 3.52.00 ile Çinli bir atlete ait bulunuyor ve çok uzun yıllardan beri kırılamıyor. Toplam on atletin katıldığı yarışmada Süreyya Ayhan, bir süre tavşan kız Rus atletin ardından koştu. Daha sonra tavşan kızın yarışı terk etmesi ile temposunu giderek artıran ve rakiplerini açık ara fark yapan Süreyya Ayhan, 1500 metrede 2000 yılından beri dünyada koşulmuş en iyi zamana sahip oldu.

Dünya şampiyonluğu rüyalarına giriyor

Şampiyonaya, Amerika, Edirne ve Kayseri’de hazırlanan Süreyya Ayhan, geçtiğimiz hafta Almanya’da yapılan Berlin finalinde de 3.59.59’luk derecesiyle yine birinci olmuştu.

Süreyya Ayhan, bu hafta tempo dergisinde yayınlanan röportajında, ‘’Dünya şampiyonluğu rüyalarıma giriyor derken, gözlerimi kapatıp şampiyonluğu düşündüğümde içim kıpır kıpır oluyor. Heyecanlanmıyorum desem yalan olur. Ama yarış günü bu heyecanımdan eser kalmıyor. Avrupa şampiyonu olduğumda havaalanına çok az insan gelmişti. Dünya şampiyonu olarak inersem binlerce kişiyle birlikte orada başarımı paylaşmak istiyorum’’ diye açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *