ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şimdi okullu oldular

Şimdi okullu oldular
YAYINLAMA: 27 Kasım 2022 / 17.28
GÜNCELLEME: 27 Kasım 2022 / 17.28
Büyükşehir belediye başkanı Celal Doğan, sokakta çalışan ve yaşayan çocukları eğitime yönlendirmek için çalıştıklarını söyledi.

Doğan, yaptığı açıklamada, belediye olarak yürütülen hizmetler dahilinde, insana yatırım ilkesinden hareketle bizim çocuklarımız projesi kapsamında 1998 yılında güven evi ve ilk adım evini hizmete açarak, 2500 çocuğa barınma, beslenme, sağlık, iş ve eğitim konusunda hizmet verdiklerini ifade etti.

Temel eğitim çağındaki çocukların eğitime yönlendirilmesi ve bu konuda desteklenmesi için sokaktan okula, okuldan hayata kampanyaları düzenlediklerini belirten Doğan, şöyle konuştu: “Türkiye’de, çocuklarımızın temel eğitim çağında çalışmak zorunda kalmaları engellenememiş, 51 iş yerinde çalışan çocuklarımızın uygun şartlarda çalışması yeterince sağlanamamış, sokakta çalışmak zorunda kalan çocuklarımız için ise birkaç proje dışında hemen hiçbir şey yapılmamıştır. 2003-2004 yılı eğitim öğretim döneminde de imkanlarımız dahilinde, çocuklarımızın okula yönlendirilmesi ve okul ihtiyaçlarını karşılamak için çalışacağız. Hedefimiz, 1700 çocuğumuzun okul ihtiyaçlarını karşılamak.”

Doğan, sokakta yaşayan ve sokakta çalışan çocukların eğitimi için toplumun seferber olması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: “Türkiye’nin aydınlık geleceği için çocukların eğitimlerini kesintisiz sürdürebilmeleri gerekir. Büyükşehir belediyesi olarak bizim çocuklarımız projesinin yürüttüğü sokaktan okula, okuldan hayata kampanyaları ile beş yıldan beri çocuklarımızın eğitim masraflarını karşılamaya çalışıyoruz. Ancak, ülkemizin içinde bulunduğu şartlar nedeniyle yardıma ihtiyacı olan çocuk sayısı hızla artıyor. Çocuklarımızın okula devam etmeleri, toplumun tüm kişi ve kurumların desteği ile gerçekleşebilir. Bu konuda, toplumun her kesiminden destek bekliyoruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *