ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Silopi kömürü yanmıyor hava kirliliğine neden oluyor

Silopi kömürü yanmıyor hava kirliliğine neden oluyor
YAYINLAMA: 03 Ocak 2023 / 12.54
GÜNCELLEME: 03 Ocak 2023 / 12.54
Şehrimizde daha 15 bin ton kömüre ihtiyaç var

Yetkililerden edinilen bilgilere göre şehrimizin daha 15 bin ton kömüre ihtiyacı var. Bunun 5 bin tonu halka dağıtılacak, 10 bin tonu da resmi dairelerin ihtiyacı.

Şehrimizin ihtiyacı olan 15 bin ton kömürün tahsisi için ilgili bakanlığa durum iletilerek kömür tahsis edilmesi istendi. 15 bin ton kömür ihtiyacımıza karşılık 5 bin tonu Silopi’den 2 bin 500 tonu Şırnak’tan olmak üzere şehrimize 7 bin 500 ton kömür tahsis edildi.

Vatandaşlar Silopi kömüründen memnun değil. Silopi kömürünün normal olarak yanıp, ısı vermediği, ayrıca yoğun dumanı nedeniyle şehir içi havasının kirlenmesine eden olduğunu söylüyorlar.

Daha öncede bildirdiğimiz gibi Silopi’den getirilen kömürün içinde taş parçaları da çıkıyor. İlgililer ise buna bir çözüm getiremediklerini bildiriyorlar.

Şehrimizde halen kömürünü alamamış 5 bine yakın vatandaşın bulunduğu bildiriliyor. Soğukların ve anormal kışın bastırması halinde dar gelirli bu vatandaşlarımızın soğuktan perişan olacağı söyleniyor. İlgililerin bir an önce kaliteli Şırnak kömürü temin ederek dar gelirli vatandaşlarımızın yakacak ihtiyacını karşılaması isteniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *