ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Silin şu faizleri!

Silin şu faizleri!
YAYINLAMA: 16 Haziran 2022 / 13.30
GÜNCELLEME: 16 Haziran 2022 / 13.30
Esnaf kan ağlıyor

Piyasalardaki durgunluk, esnafı her geçen gün biraz daha karamsarlığa ve endişeye sürüklüyor Çoğu zaman siftahsız kepenk kapatan, kirasını bile ödeyemeyen esnaf, vergi barışının sağlanması için, faizlerin silinerek anaparanın taksite bağlanıp piyasalara canlılık getirilmesini istiyor.

Konfeksiyoncu Mehmet Mor, Sabah’a konuyla ilgili sorunlarını anlatırken, “Cemaat ne derse desin, hoca bildiğini okur. İktidara her gelen bir vaatte bulunuyor, ama arkası yok. Yine bildiklerini yapıyorlar. Biz istediğimiz kadar sesimizi yükseltelim, bir şey değişmiyor. Vergi oranları çok yüksek, hem de akıl yetmeyecek kadar yüksek, ödeyemiyoruz. Esnaf açlıktan geberiyor. Vergi olmalı, vergisiz devlet zaten olmaz, ama hakça ve adaletli olmalı dedi.

Mor, “Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalı. Fakirden alıp zenginden almıyorlar. İş yok, siftahsız kepenk kapatıyorum. Olanı da vergiye verdikten sonra ben niye sürüneyim? Geçimimi sağlayamadıktan sonra niçin bu işi yapayım? Vallahi Almanya beni kabul etse gider orada çalışırım. Evimize beş parasız gidiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *