ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Sıkıyönetim komutanlığından izin alınmadan bilet satılmayacak, bağış alınamayacak

Sıkıyönetim komutanlığından izin alınmadan bilet satılmayacak, bağış alınamayacak
YAYINLAMA: 16 Kasım 2022 / 12.15
GÜNCELLEME: 16 Kasım 2022 / 12.15
Gezerek yardım toplamak yasak

Gerçek kişiler, Dernekler, Kurumlar, Vakıflar, Spor Kulüpleri, Gazeteler ve Dergilerin yardım toplamaları 25.06.1983 tarih ve 18088 sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren 2860 sayılı yardım toplama kanununu uygulanmasına ilişkin esas ve usullerini belirleyecek yönetmeliğin çıkarılmasına kadar yardım toplama konusunda aşağıda belirtilen hususlara uyulacaktır.

Bağış toplamak veya Piyango bileti satmak sureti ile gelir sağlamak isteyen kuruluşlar bu istemlerini, teşkilatın genel merkezi aracılığı ile bölgesinde bulundukları sıkıyönetim komutanlıklarına yapacaklardır.

Dernek, Vakıf ve bunlar gibi kuruluşların genel merkezlerce yapılacak başvuruları bölgelerinde bulundukları sıkıyönetim komutanlıklarınca değerlendirilecektir.

Yapılacak başvurunun, bölgesinde bulunduğu sıkıyönetim komutanınca olumlu karşılanması halinde, müracaatı yapan kuruluşların genel merkezine bağlı şubeleri de bağış toplamaya veya Piyango bileti satmaya yetkili sayılacaktır.

Şubelerin, Teşkilatı genel merkezinin sıkıyönetim komutanlığından almış olduğu izin belgesinin bir fotokopisini, kendisinin bölgesinde bulunduğu sıkıyönetim komutanlığına ve sıkıyönetim komutanlığınca izin verilmişse, sıkıyönetim komutan yardımcılığına göstermesi koşulu aranacaktır.

Bağışları, o teşkilatın genel merkezince basılmış makbuzlar karşılığında, genel merkezin saptayacağı yetkililer tarafından bizzat genel merkez veya şubelerinde ve camilerde toplanacak veya bankalarda açılacak hesaplara yatırılmak koşulu ile kabul edilecek. Anılan yerlerde piyango bileti satılabilecek, gezerek bağış toplanması önlenecektir.

Dernek, vakıf vb. kuruluşları; bağış ve gelir toplayabilmek için 8 Temmuz 1982 tarih ve 17748 sayılı yönetmelik uyarınca Maliye Bakanlığınca veya kendileri tarafından bastırılmış mülki amirlere onaylattıkları belgelerini kullanacaklardır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *