ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şikayetler, TEDAŞ ve Aşevi’nden..

Şikayetler, TEDAŞ ve Aşevi’nden..
YAYINLAMA: 19 Ekim 2020 / 15.22
GÜNCELLEME: 19 Ekim 2020 / 15.22
Vali Erhan Tanju esnaf ve muhtarların sorunlarını dinledi. Mahalle sakinleri uçucu madde bağımlılarından, TEDAŞ ve eğitimden kaynaklanan sorunlarını anlattı. Aşevlerinde verilen yemek ve ekmeğin de yetersiz olduğundan yakınıldı.

Vali Tanju, beraberindeki daire müdürleriyle dün Hamdi Kutlar Caddesindeki esnafı ziyaret etti. Tanju, 8-10 ay öncesine göre esnafta bir hareketlilik ve umut gözlemlediğini belirterek, “Semt sakinlerinin bazı sorunları var. Örneğin büfelerde içki içilmesi ve TEDAŞ’dan kaynaklı şikayetler var. Bu bölgenin üzerinde biraz daha hassasiyetle duracağız. Aşevinde cuma günleri verilen yemeğe katkımızı değerlendireceğiz, ekmek sıkıntısını gözden geçireceğiz. Boyacı Mahallesi’nde büyükşehirin açtığı biçki dikiş kursunun yeri yetersiz, buradaki öğrencilerin bir bölümünü başka yere kaydırmayı düşünüyoruz. Mahalle sakinlerinin diğer sorunları ile ilgileneceğiz” diye konuştu.

Emniyet Müdürü Ali Kalkan, silah sıkıldığında, uyuşturucu kullanıldığında, hırsızlık yapıldığında mutlaka polise haber verilmesini isteyerek, “Bu tür sorunları asgariye indirmek için yeniden yapılandık. Bir semtte hırsızlık olduğunda, uyuşturucu madde bağımlısı veya silah sıkma gibi olaylar olursa o semte görevli polis kimse onun hakkında işlem yapma kararı aldık. Bundan böyle polisler görev alanı otan yerlerde çok daha dikkatli olacak. Fakat şunu da unutmamak gerek, polis suçluyu yakalayıp mahkemeye sevkediyor, savcılar bir ay gibi az hapis cezası veriyor. Çünkü yasalarda boşluk, var fazlasını herhalde veremiyor. Bu yüzden cezaevinden çıkan tekrar aynı suçu işlemekten korkmuyor” dedi. Mata karşı işlenen suçlarda artış olurken, terör gibi suçlarda büyük bir azalma olduğunu ifade eden Kalkan, bunu aşmak için de vatandaşın polise yardımcı olması gerektiğini kaydederken, polise yapılan ihbarların çoğunun asılsız çıktığını belirterek, bunun polise zaman kaybettirdiğini vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *