ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Siirt’ten milletvekili olacak

Siirt’ten milletvekili olacak
YAYINLAMA: 20 Ağustos 2021 / 13.14
GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2021 / 13.14
Siirt yüzünden yasaklandı

Siirt seçimlerinin Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilmesiyle, Tayyip Erdoğan’ın siyasi hayatında Siirt bir kez daha gündeme geldi. Siirt’te yaptığı bir konuşma nedeniyle hapis yatan ve siyasi yasaklı hale gelen Erdoğan, bu kez Siirt’ten ara seçime girerek Başbakanlık koltuğuna oturacak.

Yüksek Seçim Kurulu’nun AKP’nin başvurusu üzerine yaptığı inceleme sonucu Siirt seçimlerini iptal etmesi üzerine Tayyip Erdoğan’a Başbakanlık yolunun açıldığını söyleyen AKP Gaziantep Milletvekili Ahmet Üzer, bu gelişmeyi kaderin bir tecellisi olarak değerlendirdi.

AKP Gaziantep Milletvekili Ahmet Üzer, parti genel başkanları Erdoğan için verilen kararın aslında demokrasi açısından hatalı olduğunu ileri sürerek, “Erdoğan hakkında verilen siyaset yasağı aslında başında hatalı, yanlış bir karardı. Şimdi Siirt’te yapılacak seçim bu hatalı kararın, yanlışın ortadan kaldırılması veya düzeltilmesi açısından bir şans olacaktır”, dedi.

Önümüzdeki günlerde seçim tarihi belirlenecek olan Siirt’ten Tayyip Erdoğan’ın milletvekili adayı olacağını söyleyen Üzer, “Sayın Erdoğan’ın Başbakan olmak için önü açıldı. Zaten gerek ülkemiz insanı, gerekse Avrupa, Erdoğan’ı Başbakan olarak görmek istiyor. Türkiye ve dünya kamuoyunun arzusu bu yöndeydi. Dolayısıyla Siirt seçimlerinin iptal edilmesi ve oradan milletvekili seçilip parlamentoya girmesi, Başbakan olarak hükümetin başına geçmesi, elbette çok olumlu olacak. Zaten Erdoğan’ın Başbakan olması için yasalarda gerekli düzenlemeye gidilmesi için muhalefet partisi CHP de gerekli desteği vereceğini önceden beyan etmişti. Biz de Erdoğan’ı Başbakan olarak görmek istiyoruz. Beklentimiz boşa çıkmayacak” dedi.

Erdoğan’a Siirt’te yaptığı bir konuşmadan dolayı siyaset yasağı konmasını ardından yine aynı şehirden milletvekili olarak parlamentoya gitmesini sağlayacak yolun açılmasını kaderin bir tecellisi olarak değerlendiren Ahmet Üzer, “Güzel bir tesadüf oldu. Yasağın başladığı yerde tekrar yasağın kalkması kaderin sanki bir tecellisi oldu. Ayrıca Erdoğan Siirtlilerin eniştesi olduğu için o kente yabancı değil” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *