ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sigortasız işçi sayısı artıyor

Sigortasız işçi sayısı artıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2021 / 14.48
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2021 / 14.48
Türkiye’de her alanda olduğu gibi çalışanlar arasında da kayıt dışılığın çok yoğun olduğuna dikkat çeken sendikacılar, bu durumdan çalışanların ve ülke ekonomisinin zarar gördüğüne dikkat çekti.

Genel-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Mehmet Torun, Türkiye’de çalışan işçi sayısının ancak onda birinin sendikalı ve sigortalı olduğunu hatırlatarak, “Şu an sendikalı işçi sayısı 800 bin civarında. Bu çok düşük bir rakam. Hele hele çalışma koşulları ve ekonomik şartları ağır olan bir ülkede sendikasız ve sigortasız çalışmak büyük bir yıkım demek. Bundan ekonomi, dolayısıyla devlette zarar görüyor. Çünkü sendikasız ve sigortasız çalışma kayıt dışına giriyor. İktidarların vergi kaynağı aslında çalışanlardır. Düzenli olarak çalışanlardan vergi alınabiliyor” dedi.

Yıllardan beri kayıt dışı ekonominin kayıt içerisine alınması için verilen uğraşlara rağmen siyasal iktidarların buna kulaklarını tıkadığını ifade eden Torun, “Geri dönüp baktığımızda 1979 yılında sendikalı işçi sayısı 2,5 milyon, 2002 yılında sendikalı işçi sayısı 800 bin. Üstelik aradan geçen zamanda nüfus oranı ikiye katlandı ve sendikalı işçi sayısında bir düşüş yaşandı” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *