ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sigortasız çalışma olayı önlenmeli

Sigortasız çalışma olayı önlenmeli
YAYINLAMA: 01 Aralık 2020 / 14.16
GÜNCELLEME: 01 Aralık 2020 / 14.16

Kriz bahane edilerek yüzlerce fabrikanın alabildiğine kayıt dışı ekonomiye yöneldiğini belirten DİSK Bölge Temsilcisi Muzaffer Subaşı, devletin sigortasız çalışmayı önlemesi gerektiğini söyledi. Subaşı, Gaziantep’te sigortalı çalışanların yansı kadar da sigortasız işçi çalıştırıldığını, bu açıdan SSK primlerinin yükseltilmesinin yanlış olduğunu vurguladı.

İşsizlik sigortasını çıkarmak kadar, onun uygulanmasının da önemli olduğunu ifade eden Subaşı, “Sigorta müfettişleri ve SSK yetkilileri sendikalarla işbirliği yaparak, işyerlerini sık sık denetlemeli ve bu olayın üzerine gitmeli. Aksi halde, sigortalı işçi çalıştırma işverenin insafına terk edilirse, yarın sigortalı çalışan işçi bulunamaz. Bu yüzden, devletin kasasına SSK priminden ve vergiden giren miktarda büyük bir azalma olur” dedi.

1 Nisan’dan itibaren yürürlüğe giren SSK primlerinin yüksek olmasını da eleştiren Subaşı, “Eğer işçinin aldığı maaştan yüksek prim kesintisi olursa, o zaman işverene ek yük getirir. Bu da kayıt dışına yöneltir. Bu nedenle, hükümetin asgari ücretin üzerinde SSK primi alması doğru değil” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *