ANASAYFA arrow right Yaşam

Sigorta sektörüne destek verilmeli

Sigorta sektörüne destek verilmeli
YAYINLAMA: 17 Ocak 2021 / 19.38
GÜNCELLEME: 22 Ocak 2021 / 21.07
Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı İhsan Yiğit, sektörün 2020 yılını değerlendirdi.

Sigorta sektörünün 2020 yılını yüzde 10 rekor bir büyüme ile kapattığını ifade eden Yiğit, “Sigorta acentelerimiz, zor zamanlar geçirdiğimiz bugünlerde istihdam sağlamaya, ülke ekonomisine katkı sunmaya devam etmişlerdir. Ülke genelinde 15 bin acentemiz bulunurken, 250 bin kişi bu sektörden evine ekmek götürmektedir. Ayrıca ekonomiye yüzde 3 katkı sağlayan bu kadar dev bir sektörün göz ardı edilmemesi, gereken desteklerin verilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Alınan yanlış kararların sonuçlarını yaşamaya devam edeceğiz

Pandemi nedeniyle tüm sektörler gibi sigorta sektörünün de zor günler geçirdiğini, geçirmeye de devam ettiğini kaydeden Başkan Yiğit, “Türkiye, 2020 yılına deprem ile başladı. Daha sonra ise Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan COVİD-19 (Koronavirüs) tüm dünyada görüldüğü gibi ülkemizde de ilk defa Mart ayı içerisinde görüldü. Dolayısıyla Koronavirüs yayılmasını önlemek için çeşitli tedbirler ve kararlar alındı. Alınan bu yanlış kararların sonuçlarını yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz gibi görünüyor” dedi.  

Sigorta sektörü 2020 yılını yüzde 10 büyüme ile kapattı

Yiğit, pandeminin küçük ve ortak ölçekli birçok işletmeye zarar verdiğini, ancak sigorta sektörünün sağlık sigortası adet, sayı ile DASK poliçesinde ve diğer branşlarda büyüdüğünü açıklarken, bu süreçte insanların sağlık sigortasının değerini anladığının altını çizdi. “İnsanların önceki yıllara nazaran 2020 yılında sağlık sigortasına büyük bir rağbet gösterdiğini söyleyebiliriz. Sağlık sigortasının yanı sıra yaşanan başta Van daha sonra Manisa ve İzmir depremi sonrasında DASK ve konut sigortasının da önemi anlaşıldı. Yaşanan bu gelişmeler neticesinde sigorta sektöründe bir küçülme veya daralma yaşanacağını düşünürken 2020 yılını yaklaşık yüzde 10 büyüme ile kapattı. Gaziantep sigorta acenteleri olarak, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edebilmek için gece-gündüz demeden çalışıyoruz, çalışmaya da devam ediyoruz. Umarım 2021 yılı felaketlerin ötesinde tüm insanlığa huzurlu sağlıklı, mutlu ve sevgi getirmesini temenni ediyorum” diye açıklamada bulundu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *