ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sigorta, risklerde uzanacak yardım elini garanti ediyor

Sigorta, risklerde uzanacak yardım elini garanti ediyor
YAYINLAMA: 26 Mart 2021 / 13.32
GÜNCELLEME: 26 Mart 2021 / 13.32
Gaziantep'te 75 bin SSK’lı bulunduğu, 38 bin emekliye maaş ödendiği bildirildi. Sigortalıların bilinçlendirilmesi için 25 bin broşür bastırılıp resmi ve özel kurumlarla işyerlerine, sendikalara dağıtıldığı, 250 tane de afiş asıldığı kaydedildi.

SSK İl Müdürü Alaaiddin Karaoğlu, sigortanın insan yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek aynı zamanda bir güvence olduğunu vurguladı. Sigortalı çalışmanın, yaşam boyu karşılaşılan çeşitli risklerde uzanacak yardım elini garanti ettiğini ifade eden Karaoğlu, “Sigortalı olduğunuzda iş kazası, mesleki ve ya diğer hastalıklar, analık, malullük, yaşlılık ve ölüm risklerine karşı sigortalanmış olursunuz. Bu risklere 1 Haziran 2000 tarihinden itibaren ‘işsizlik’ de eklenmiştir. İşsizlik sigortasına belirtilen tarih itibarıyla prim kesilmeye başlandı.

Bu nedenle çalışanların mutlaka sigortalı olmalarından fayda vardır. Zaten yasal olarak işverenlerin sigortasız çalıştırma hakları olmadığı gibi işçi ile arasında bu yünde yapacağı bir anlaşmada geçerli değildir” dedi.

Kurumun bilgisayarlarına yeni sistem yüklendiğinde SSK primleriyle ilgili taksitleri bu ay kurumun veznelerine veya Halkbank, Şekerbank ya da Yapı Kredi Bankası’na ödeyebileceklerini söyleyen Karaoğlu, resmi kurumların prim borçlarını mahsuplaşma yolu ile tahsiline gittiklerini, ancak bundan da sağlıklı sonuç çıkmadığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *