ANASAYFA arrow right Güncel

Sigorta bilincinin artırılması gerekiyor

Sigorta bilincinin artırılması gerekiyor
YAYINLAMA: 26 Kasım 2020 / 20.58
GÜNCELLEME: 26 Kasım 2020 / 21.34
“ABD’de kişi başına düşen sigorta parası bin 800 dolar, Avrupa’da ise bin 900 Euro iken Türkiye’de kişi başına düşen sigorta parası 350 dolaylarında” diyen Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı İhsan Yiğit, sigorta bilincinin artırılması gerektiğinin altını çizdi. “Bu konuda için devletimizin destek vermesi çok önemli” şeklinde konuştu.

Pandemi ile birlikte sancılı bir döneme girdik

Pandemi süreci ile birlikte sektörün de sancılı bir döneme girdiğini söyleyen Yiğit, “Sancılı dönem Nisan ayından itibaren sıkıntı vermeye başladı. Pandemi tedbirleri kapsamında alınan sokağa çıkma yasağının olduğu dönemlerde zorunlu poliçelerde dahil olmak üzere yapılması gereken sigorta yenilemelerinin birçoğunu yapamadık. Dolayısıyla sektörel olarak küçüldük ve bu küçülmeden kaynaklı personel çıkarmalar yaşanırken, bazı acentelerimiz küçülme kararı, bazıları da birleşme kararı aldı” ifadelerine yer verdi.

Birçok acente beklenen büyümeyi gerçekleştiremedi

Başkan Yiğit, insanların buhran yaşadığını vurgularken, “İnsanların aklına, ‘Benim sigortamın günü geliyor, yaptırayım, sağlık sigortam çok önemli yaptırayım’ demiyor. Bu zamanda önem verilmesi gereken en önemli sigorta sağlık sigortasıydı, ancak birçok acente beklenen büyümeyi gerçekleştiremedi” değerlendirmesinde bulundu.

Trafik ve kasko fiyatlarında artış yaşanacak

2021 yılında trafik sigortalarında ve kasko fiyatlarında artış yaşanacağını belirten Yiğit, “COVİD-19 kaynaklı hastanelerin aldığı ücretler ciddi rakamlara ulaşıyor. Dolayısıyla sağlık sigortasında bir artış olacağı ön görüsündeyiz. Ayrıca trafik sigortası ve kaskoda da hasar prim frekansının çok yoğun düşünüyor ve dolar kuruna bağlı olarak parça artışlarının yaşanacağını düşünüyoruz” dedi. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *