ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sıfır zam hükümetin sonu olur

Sıfır zam hükümetin sonu olur
YAYINLAMA: 09 Ağustos 2022 / 13.47
GÜNCELLEME: 09 Ağustos 2022 / 13.47
Hükümetin kamu işçisine sıfır zam önerisine tepkiler sürüyor. Genel iş Sendikası dokuzuncu bölge başkanı Nihat Bencan, Ak parti iktidara gelmeden önce seçim meydanlarında çalışanlara insanca yaşayabilecekleri ücret vereceğini, yaşam koşullarını iyileştireceğini söyledi, ancak şimdi bu sözlerle çeliştiğini, çalışanların sıfır zamma karşı en ağır tepki göstereceğini açıkladı.

Hükümet gerçek niyetini ortaya koyuyor

Dün çalışanların çok zor koşullarda yaşamını sürdürdüğünü belirten Nihat Bencan, halkın alım gücünün kalmadığını belirterek, hayat pahalılığının hat safhada olduğunu hatırlattı. Böyle bir ortamda çalışanlara sıfır zam önerisi ile hükümetin köleci anlayışının bir kez daha ön plana çıktığını vurgulayan Bencan, “Zaten bu hükümet çıkarmak istediği iş yasası ile çalışanlar için gerçek niyetini ortaya koydu. Dolayısıyla sıfır zam AKP hükümeti için aslında normal. Ancak şunu çok iyi bilmelidirler ki bu yaptıklarını hiçbir çalışan sessiz kalmayacaktır. Açıkladığı sıfır zam bardağı taşıran son damla olmuştur ve hükümetin sonu olacaktır” dedi.

Çalışanlar sefalete sürükleniyor

Hükümet, her ne kadar enflasyonu düşük gösterse de ekonomik sıkıntılar içerisinde olan vatandaşların her gün karşı karşıya kaldığı mutfak harcamasının hiç azalmadığını, sürekli arttığını belirtirken de, “Fyatlarda bir gerileme yok, sürekli yükseliyor. Ulaşım, haberleşme, elektrik, su, yiyecek, giyecek hangisi ucuz diyor? Hepsi sürekli zamlanıyor. Fakat hükümet bu gerçekleri göz ardı ederek çalışanların gözünün içine baka baka enflasyonu düşürmek için çalışanlara sıfır zam öneriyor” diye konuştu.

İşçi sınıfı alanlara inmeye hazırlanıyor

Demokratik kitle örgütü sendikalar olarak, sıfır zamma tepkisiz kalınmayacağını söyleyen Bencan, uygun bir ücret artışı için anlaşma sağlanmadığı taktirde işçi sınıfının alanları daha da ısıtıp Ak Parti hükümeti ve IMF’den kurtulmak için çaba harcayacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *