ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şide, Türkiye’de ilk defa Gaziantep’te açılan kitaplığın bütün yurtta açılmasını istedi

Şide, Türkiye’de ilk defa Gaziantep’te açılan kitaplığın bütün yurtta açılmasını istedi
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 12.23
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 12.23

Konuşan Kitaplık Sosyal Güvenlik Bakanı Şide tarafından açıldı

Görmezlerin yararlanması için İI Halk Kütüphanesinde hazırlanan konuşan kitaplık Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Şide tarafından açıldı. Törene Vali Fikret Koçak, Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Şehabettin Balkan, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, Görmezler Derneği Başkan ve yöneticileri, daire müdürleri katıldı. Açış konuşmasını yapan Vali Fikret Koçak:

 “Körler Derneği üyeleriyle birlikte konuşan kütüphaneyi gerçekleştirdik. Daha çok kişinin faydalanması için 25 - 30 teybe daha ihtiyacımız var. Gümrükten temin edebilirsek bunları da monte ettireceğiz. Hazır bantlardan görmezlerin evlerinde de faydalanmalarını sağlayacağız.”

Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Şide ise: “Böyle bir hizmet yerini ulu önder Atatürk'ün doğumunun 100. yılında Türkiye'de ilk defa Gaziantep'te gerçekleştirdiğiniz için çok teşekkür e-derim. Sakatlar Koordinasyon Kurulu Başkanı olarak bu güzel örneğin tüm yurt ta açılmasını dilerim. Sakatlarımız bize, iane vermeyin yardım edin, diyorlar. Alın terlerini yemek istiyorlar. Bunu gerçekleştirmek için on yıllık bir program hazırladık. Bu yıl 14 bin sakata iş temin edeceğiz.” Daha sonra konuşan kitaplıktan yararlanan görmezlerin çalışması izlendi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *