ANASAYFA arrow right Yaşam

Şiddet, nefret, hakaret ve küfür artık son bulmalı

Şiddet, nefret, hakaret ve küfür artık son bulmalı
YAYINLAMA: 18 Mayıs 2020 / 22.06
GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2020 / 20.49
Büro Memur-Sen Gaziantep Şubesi, Karkamış Gümrük Müdürlüğü’nde geçtiğimiz günlerde yaşanan kadına şiddet ve bazı personelin darp edilmesinden dolayı Gümrük Baş Müdürü, Gümrük Müdürü ve Gümrük Memurlarına geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi, yaşanan darp, kadına şiddet ve nefret söylemi konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Sürecin takipçisi olacağız

Kadına şiddet, nefret ve görevi yaptırmama olaylarının peşini bırakmayacaklarını ve sürecin takipçisi olacaklarını belirten Büro Memur Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, “Ticaret Bakanlığı çalışanları ve diğer kamu kurumlarında çalışanlar içinde bu tür yasal düzenlemeler gerçekleştirilmeli, cezalar arttırılmalıdır. Devletin işini yapan devlet memurlarına yönelik şiddet, nefret, hakaret, küfür, darp ve görevi yaptırmama olayları artık son bulmalıdır” dedi.

Gümrük muhafaza memurları gece-gündüz çalışıyorlar

Gümrük Muhafaza memurlarının yaptığı araç aramalarında kaçak sigara yakaladığını ve yakalanan kaçak eşya ile ilgili gerekli idari ve adli işlemler yapıldığını anlatan Başkan Borazan, “Tır şoförleri bu yakalama olayı ile ilgili idari ve adli işlemin yapılmasını bahane ederek muhafaza memurlarının eve gidişlerinde yollarını keserek evlerinin önünde onları darp ve tehdit etmişler, bayan muhafaza memuruna ağza alınmayacak ağır küfür etmişlerdir. Bayan muhafaza memuru görmüş olduğu bu muamele karşısında psikolojik olarak çöküntü yaşamış ve rapor almak zorunda kalmıştır. Ülkemizin zor bir süreçten geçtiği Covid-19 (Pandemi) sürecinde gece gündüz demeden can virane bir şekilde çalışan gümrük muhafaza memurlarına tır şoförleri tarafından küfürler edilmesini, yollarının kesilerek darp edilmesini, kadın memura karşı ağza alınmayacak derecede ağır küfür edilmesini kadına şiddet olarak değerlendiriyor, bu olayı şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Şiddet olaylarını Büro Memur Sen olarak şiddetle kınıyoruz

Borazan, “Tır şoförlerinin kürt kökenli bir memura sırf kürt kökenli olmasından dolayı “Sen pkk’lısın” diyerek ırkçı, nefret söylemleri ile ayrıştırma ve ötekileştirme yaparak muhafaza memurlarını yıldırmaya çalışmaktadırlar. Geçtiğimiz yıllarda da bu tür olaylar yine gerçekleşmiş muhafaza memurlarının yolları kesilmiş darp edilmişlerdir. Bayan muhafaza memuruna ve diğer personellere karşı yapılan şiddet olaylarını Büro Memur-Sen olarak şiddetle kınıyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Kamu kurumlarında çalışanlar içinde yasal düzenlemeler gerçekleştirilmeli

Sağlık çalışanlarının yaşadığı şiddet olaylarından korumaya yönelik geçtiğimiz günlerde yasal düzenleme yapılarak cezaların yarı oranda arttırıldığını hatırlatan Büro Memur Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, konuşmasına şu şekilde son verdi: “Ticaret Bakanlığı çalışanları ve diğer kamu kurumlarında çalışanlar içinde bu tür yasal düzenlemeler gerçekleştirilmeli, cezalar arttırılmalıdır. Devletin işini yapan devlet memurlarına yönelik şiddet, nefret, hakaret, küfür, darp ve görevi yaptırmama olayları artık son bulmalıdır. Kamu kurumlarındaki memurlar devletin üniforması altında ve mevzuat çerçevesinde görevlerini yaparak evlerine ekmek götüren memurlara yönelik şiddetin önüne geçmek için gerekli yasal düzenlemelerin acil olarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *