ANASAYFA arrow right Güncel

Şiddet mağduru kadınlardan boşanma davalarında harç ve masraf da alınmamalı

Şiddet mağduru kadınlardan boşanma davalarında harç ve masraf da alınmamalı
YAYINLAMA: 06 Nisan 2021 / 15.11
GÜNCELLEME: 06 Nisan 2021 / 15.11
“Avukatlara derhal aşı yapılmalı”

CHP İl başkanı Neşet Uçar, 5 Nisan Avukatlar Günü mesajında, “Adliyelerde yaşanan yoğunluğa rağmen avukatların Covid aşısında öncelikli olmaması kabul edilemez. Vatandaşımızın sesi olan avukatlarımız yaşamlarının korunması için sağlık bakanlığı ve adalet bakanlığı derhal adım atmalıdır” dedi.

6284 Sayılı Kanun’un uygulama alanı genişletilmesi gerektiğini ifade ederken, “Şiddet mağduru kadınlardan boşanma davalarında harç ve masraf da alınmamalı. Ayrıca nafaka yükümlülüğünü ihlal nedeniyle yapılan şikayetler de harçtan muaf tutulmalı, yargılama giderleri de kamu üzerine bırakılmalıdır” çağrısında bulundu.

Mesleğe yeni başlayan avukatlar için mali yükümlülüklerde ayrıcalıklar sağlanması gerektiğini ifade eden CHP İl Başkanı, “Genç avukatlar ağır vergi yükü altında bırakılmamalı.  İlk 5 yıl stopaj kesinlikle alınmamalı. Avukatlar adliyeye giriş ve çıkış yaparken herhangi bir saldırı tehlikesi ile karşı karşıya kalmasının önüne geçilmeli, avukatların güvenliği sağlanmalıdır” uyarısında bulundu.

 “Adli yardıma ihtiyaç duyduğunu beyan eden her vatandaşımıza bir avukatın hukuki yardımından yararlanma imkanı verilmedir” diyen Uçar, “Vatandaşın adalete erişiminde engeller kaldırılmalı. Adli yardımdan yararlanmak kolaylaştırılmalı, adli yardıma ihtiyaç duyduğunu beyan eden her vatandaşımıza devletimiz bir avukatın hukuki yardımından yararlanma imkanı derhal sağlanmalı. Yargılama giderleri ve harçları gözden geçirilmelidir. Yargı harçları vatandaşın adalete erişiminde engel olmamalıdır. Vatandaşımız fahiş yargılama gideri ve harçları ödeyemediği için haklarını kullanmamakta, hukuki korumadan yoksun kalmaktadır” şeklinde açıklamada bulundu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *