ANASAYFA arrow right Yaşam

Şiddet insanlığın ayıbı, hiçbir şekilde kabul edilemez

Şiddet insanlığın ayıbı, hiçbir şekilde kabul edilemez
YAYINLAMA: 25 Kasım 2020 / 19.10
GÜNCELLEME: 25 Kasım 2020 / 19.26
Vali Davut Gül, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele birimlerini ziyaret etti. Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Gül, burada yaptığı açıklamada şiddetin bir insanlık ayıbı olduğunu belirterek sebebi ne olursa olsun kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Gün kapsamında yurt genelinde çeşitli çalışmalar yapıldığını belirten Vali Gül, “Koruyucu önleyici tedbirler alarak kadına yönelik şiddeti gündemimizden çıkartmak istiyoruz. Herhangi bir şiddet tehdidi alınması veya olayın gerçekleşmesi durumunda ise gerek emniyet gerek jandarma teşkilatımızın kendi bünyelerinde kurduğu birimlerimiz mevcut. Özellikle bu konuda uzmanlaşmış mesai arkadaşlarımız var. 7/24 vatandaşlarımıza hizmet veriyorlar. Gelen şikâyetleri de yerine göre mahkemelere gönderiyorlar yerine göre de şikâyet konusu ne ise ona göre koruyucu önleyici tedbirler alıyorlar. İnşallah hem polisiye boyutuyla hem ailenin güçlendirilmesi boyutuyla kadına yönelik şiddet başta olmak üzere aile içi şiddetin tamamını gündemimizden tamamen çıkartmış oluruz” dedi.

Özelikle şiddet noktasında eğitimin önemini vurgulayan Gül, erkek kadın ayrımı yapmadan herkesin eğitilmesi gerektiğini dile getirerek İl genelinde konunun hassasiyetine binaen çalışmaların yürütüldüğünü ve bu eğitim çalışmalarının artarak devam edeceğini aktardı.

Vali Gül,  ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede önemli bir uygulaması olan KADES’in akıllı telefonlara indirilmesi noktasında da çağrıda bulunarak şiddete sıfır toleransın altını çizdi. 

Türkiye’nin dört bir yanında kadına yönelik şiddetle mücadele ile ilgili çalışmalar yürütülürken Gaziantep’te de kentin çeşitli noktalarına kurulan stantlarla vatandaşlar KADES hakkında bilgilendiriliyor.

KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirildi. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyor.

Akıllı telefon kullanıcısı olan kadınlar, Google Play Store ve Apple Store’dan “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)” indirebiliyor. Akabinde T.C. Kimlik Numarası girilerek ve EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile program aktif hale getiriliyor. Uygulama ile şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşmaları kolaylaştırılıyor. Yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevki ile olaya müdahale en hızlı şekilde sağlanmış oluyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *