ANASAYFA arrow right Ekonomi

SGK ve maliye borçları birikti

SGK ve maliye borçları birikti
YAYINLAMA: 28 Haziran 2021 / 20.56
GÜNCELLEME: 28 Haziran 2021 / 21.09
Gaziantep Lokantacılar Baklavacılar, Pastacılar Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, 1 Temmuz itibariyle sektörün yeni döneme gireceğini söyledi

Esnafın maliye ve SGK borçlarının biriktiğini açıklayan Bayrakçı, “Üyelerimizin rahatlatması gerekiyor. Çünkü üyelerimiz SGK primlerini ve maliye ücretlerini yatıramadıklarından borçları birikti” dedi.

Borcunu ödeyemeyen esnafın sicilinin bozulduğunu anlatan Bayrakçı, “Esnaf, kredi almak istediğinde karşısına sicili çıktığından devlettin verdiği uygun kredilerden faydalanamıyor. Bu sorunun da göz önünde bulunarak esnafa yönelik sicil affının getirilmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

1 Temmuz sonra esnaf yaralarını sarmaya başlayacak

Pandemi sürecinde lokanta, tatlıcı ve baklavacıların sıkıntı yaşadığını kaydeden Başkan Bayrakçı, “Paketleme servisleriyle esnaf kısmen rahatladı ama mesai saatlerinin tam olmaması ve Pazar gününün kapalı olması ister istemez sektörü olumsuz etkiliyor. Aşılama çalışmalarının hızlı bir şekilde devam etmesi bizleri memnun etmektedir. Oda olarak üyelerimize hem eğitim veriyoruz hem denetim hem de kontrol yapıyoruz. Geçmiş dönemde yaşanan sıkıntıların bir daha yaşanmaması için maske, mesafe ve hijyen kurallarına titizlikle uymaya çalışıyorlar. 1 Temmuz itibariyle de yeni bir döneme gireceğiz. Esnafımız bunun bilinci içerisinde pandemi sürecinde yaşadığı sıkıntı ve yaralarını sarmaya çalışacak” ifadelerine yer verdi.

Fiyat tarifesine değinen Bayrakçı, yaklaşık bir yıldan beri ürünlere zam yapmadıklarını kaydetti. “Zam yapılmasına da zarar edilmesine de karşıyız. Bunun dengeli bir şekilde gitmesi lazım. Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistlerin daha sağlıklı ve bütçesine uygun yemek yemeleri için dikkat ediyoruz. Dolaysıyla yeni bir tarife çalışması yapıyoruz fakat şimdi zam söz konusu değil. Yapan mekanlar varsa bunların gerekli mercilere bildirmelerini istiyoruz. Gerek üyelerimize gerekse tüketicilere çağrımız; pandemi süreci henüz bitmedi. Bir yandan vakalar azalırken diğer taraftan aşılama artıyor ama bunun rehavetine kapılmadan maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam etmeliyiz. Ayrıca üyelerimizin biraz daha sabırlı olmaları ve fedakârlık yapmaları istiyoruz” şeklinde konuştu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *