ANASAYFA arrow right Ekonomi

SGK çalışanları emeğinin karşılığını alamıyor

SGK çalışanları emeğinin karşılığını alamıyor
YAYINLAMA: 13 Mayıs 2020 / 21.21
GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2020 / 21.40
Büro Memur Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, 11-17 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla açıklama yaptı.

Başkan Borazan, Koronavirüs sürecinde Sosyal Güvenlik Kurumu personelinin tarihi bir görevi yerine getirdiğinin altını çizerek, Sosyal Güvenlik Kurumu personeline teşekkür etti. “SGK’da çalışan kamu görevlilerinin ellerinden alınan mali ve özlük hakları nedeniyle Sosyal Güvenlik Haftası’nı buruk bir şekilde kutluyorlar. SGK’daki çalışanlar sayesinde, beşikten mezara kadar bütün vatandaşlarımıza çok sayıda hizmet verilmektedir” şeklinde açıklama yaptı.

Personelin mali ve özlük hakları göz ardı ediliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun vatandaşların daha hızlı ve kaliteli hizmet almasını hedeflediğini anlatan Borazan, “Ancak, bu hedefin gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan personelin mali ve özlük hakları göz ardı edilmektedir. Kendilerinden ve ailelerinden fedakârlıkta bulunarak, özveri ve gayretle gecesini gündüzüne katarak, mesai mefhumu gözetmeden çalışan kamu görevlilerinin bu çalışmalarının karşılığını alamaması büyük bir adaletsizliktir. Mali ve özlük haklarda yaşanan kayıplar nedeniyle SGK’da çalışan kamu görevlileri başka kurumlara geçmek istemektedir. Bu gidişle kurumda alanında uzman personel kalmayacaktır. Sosyal Güvenlik Haftası vesilesiyle kurumda çalışan personele yapılan haksızlıklara “Hayır” diyoruz. Genel Yetkili Sendika olarak bu haksızlığın giderilmesini ve kamu görevlilerimizin emeğinin ve alın terinin karşılığının verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Çalışanlarımızın mağduriyetlerine bir an önce son verilmeli

Büro Memur-Sen olarak, kamu görevlilerinin insanca yaşamasını, evlerine mutlu gitmelerini istediklerini vurgulayan Büro Memur Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, konuşmasını şu şekilde bitirdi: “Sosyal Güvenlik Haftası, öncelikle kurumdaki kamu görevlileri mutlu edilerek değer kazanacaktır. Bunun için kurum personeli uzmanlaştırılmalı, İl Sosyal Güvenlik Uzmanı/Sosyal Sigorta Uzmanı kadroları bir an önce ihdas edilmelidir. Kurumdaki kamu görevlilerimizin hakkı olan fazla mesai ücretleri, ikramiyeleri ve ek ödemeleri verilmelidir. Şeflerin özel hizmet tazminatları ve ek ödeme oranları yükseltilerek uğradıkları maaş adaletsizliği giderilmelidir. 4/B’li olarak görev yapan personel en kısa sürede kadroya geçirilmelidir. Genel Yetkili Sendika Büro Memur-Sen olarak bu haklı taleplerimiz dikkate alınarak Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarımızın mağduriyetlerine bir an önce son verilmelidir.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *