ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Seyyarlar ve dilenciler engellenecek

Seyyarlar ve dilenciler engellenecek
YAYINLAMA: 02 Eylül 2021 / 13.54
GÜNCELLEME: 02 Eylül 2021 / 13.54
Gaziantep’te sayıları hızla artan seyyar satıcıların engellenmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından alternatif çalışmalar yapıldığı belirtilirken, diğer yanda çalışan çocuklar ve dilencilerin de engelleneceği bildirildi. Bu arada zabıtanın görevini tam ve eksiksiz yapabilmesi için çalışanlar arasında anket düzenlendiği, esnafa 4 bin adet bildiri dağıtılarak, şikayetlerini bildirmeleri ve zabıtaya destek olunması istendi.

Zabıta Müdürü Şahin Kaygısız’ın 2001 yılında emekli olmasından sonra boşalan ve Mehmet Öztürk’ün vekalet ettiği Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevine getirilen Ali Özçelik Gaziantep’te sayıları hızla artan seyyar satıcı olayının ülke gerçeği olduğunu belirtti. Göreve gelir gelmez artan seyyar satıcılara karşı esnafın duyarlılığı ve görev yapan zabıtaya yardımcı olunması için bildiri hazırlayıp dağıttıklarını açıkladı.

Zabıta Müdürü Özçelik, “Yasalara ve kurallara aykırı olarak bazı kişiler seyyar satıcılık, işportacılık dilencilik yaparak yayaların ve araçların geçişini engelleyen ölçüde işgal ediyor. Aynı zamanda görüntü ve gürültü kirliliği yaratıyor. Vergi vermeden kalitesiz ürün satarak, vergi veren, kira ödeyen gerçek esnafın ticaretini engelliyor.

Amacımız yasal olmayan bu nevi ticaretle uğraşan kişileri incitmeden, kırmadan engellemek. Bu maksatla görev yapan zabıtaya esnafının yardımcı ve destek olacağını umut ediyoruz. Bu bilgileri içeren bildiri hazırlayıp esnafa dağıtık ve desteklerini istedik. Şikayeti olanların 24 saat Alo Zabıta 153’e bildirmelerini istedik. Yine olaylarla birebir karşılaşan zabıta memurları arasında bir anket yaparak karşılaştıkları sorunları ve çözüm yollarını istedik. Ankette en fazla zabıtanın daha etkin olması için kıyafet talebi dikkat çekti. Şimdi yeni bir zabıta kıyafeti hazırlıyoruz. Zabıtaların özellikle kış mevsiminde dinlenecekleri birer zabıta noktası yaptıracağız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *