ANASAYFA arrow right Güncel

Seyahat acentelerinin umutları 2022 yılına kaldı

Seyahat acentelerinin umutları 2022 yılına kaldı
YAYINLAMA: 05 Mart 2021 / 20.47
GÜNCELLEME: 06 Mart 2021 / 14.14
TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, yasaklarının kalkmasının sektörde az da olsa canlılık yarattığını dile getirirken, “2021 yılında giderlerimizi karşılarsak yeter. Umudumuzu 2022’ye bağladık, o yönde çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.

Yeni dalga endişesi var

Başkan Kılınç, “Satışlarımız çok tatmin edici değil, ama acentelere umut veriyor. Bu sezondan kazanç beklemiyoruz, 2022 yılına yönelik hazırlık yapacağız. Bu sezon masraflarımızı karşılayıp geçimizi sağlarsak yeterli. Çünkü yeni dalga endişesi var. Rezervasyon yaparız, bilet keseriz, iptal olur endişesi var” dedi.

Kaçak turlarda yoğunluk yaşanıyor

Başkan Kılınç, kaçak turlarda yoğunluk yaşandığı tespitini yaptı. “Öğrenci servisleri çok ciddi anlamda maddi sorunlar yaşadığından tur işine girmeye çalışıyorlar, lakin bu işin yasak olduğunu yeni yeni öğreniyorlar. Kaçak tur yapmak isteyenler servisler aracığıyla yapma gayreti içerisinde. Bunlara engel olmaya çalışıyoruz. Önce uyarıyoruz, oda birliklerine iletiyoruz fakat yine yapıyorlar. Dolayısıyla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile beraber tutanak tutuyoruz ve bakanlıkta cezai işlem uyguluyor” diye konuşma yaptı.

Kısa çalışma ödeneği desteği yıl sonuna kadar devam etmeli

Kısa çalışma ödeneğinin sektöre can suyu olduğunu vurgulayan Kılınç, “Pandemi sürecinde en fazla yarayı hiç şüphesiz acenteler aldı. Bu meslek grubunun ayakta durabilmesi ve personel istihdam edebilmesi için kısa çalışma ödeneğinin yıl sonuna kadar uzatılmasını, desteklerin devam etmesini istiyoruz. Çünkü bu zorlu dönemde bu kazanç ile personellerin giderlerini karşılamamız çok zor. O yüzden bu yılın sonuna kadar devletten kısa çalışma ödeneğinin sürmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Uçak içerisindeki kurallar gözden geçirilmeli

TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “2020 yılında uçak yolcu kapasitemiz yüzde 60 düşerken, yüzde 40 kapasite ile çalışabildik. Yasakların kalkmasıyla bir hareketlilik başladı ancak yeterli seviyede bir hareketlilik değil. Havaalanında sosyal mesafenin korunması için yerlerde işaretler var. Biz o işaretleri uyguluyoruz, güvenlikten geçerken de sosyal mesafeyi koruyoruz. Uçağa binene kadar tüm pandemi kurallarına riayet ediyoruz, ancak uçakta 3 kişi yan yana oturuyor. Burada bir terslik var. Uçağın içerisinde yan yana oturup seyahat edilmesi çok tehlikeli. O nedenle uçak içerisindeki kurallar gözden geçirilmeli.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *