ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Sevkiyatın aksaması ve memurların beceriksizliği sıkıntıya neden oldu

Sevkiyatın aksaması ve memurların beceriksizliği sıkıntıya neden oldu
YAYINLAMA: 13 Temmuz 2021 / 14.39
GÜNCELLEME: 13 Temmuz 2021 / 14.39
İlimizdeki gübre sıkıntısı giderildi

Nizip ilçesine bağlı köylerde ve özellikle Oğuzeli ilçesi köylerinde ekim zamanının geçmek üzere bulunması nedeniyle gübre sıkıntısı doğdu. Ne yapacaklarını bilemeyen ve çok güç durumda kalan Oğuzeli çiftçilerinden bir grup dün Vali Fikret Koçak'ı ziyaret ederek sorunlarının çözümlenmesini istedi.

Vali Koçak telefonla İskenderun gübre tevzi müdürlüğünü arayarak aksaklığı giderdi. Çiftçiler Erzin'e kamyonlarıyla giderek 18 ve 46 numara gübrelerini bugünden itibaren alacaklar. Ayrıca küçük çiftçiler için 50 ton, DDY kanalıyla da 100 ton gübre gönderildi.

Oğuzeli Teknik Ziraat Müdürlüğü’ndeki görevli memurlar çiftçilere hiç gübre yok derken 240 ton gübrenin depoda bulunduğu tespit edildi. Buradaki gübrenin de dağıtımına başlandı. Oğuzeli'nde iki görevli memurlar depoyu ful ettikten, 1000 tona tamamladıktan sonra dağıtımı uygun görmüşlerdi. Halbuki ekim mevsimi sona ermek üzere. Bundan sonra çift sürmek ve ekim yapmak mümkün olamayacaktı. Vali Fikret Koçak’ın zamanında ve yerinde müdahalesiyle çiftçilerin gübre sorunu çözümlenmiş oldu.

Oğuzeli çiftçileri Vali Fikret Koçak'a teşekkür ederek “İşte devlet budur. Daima yanımızda bulunduklarını ve yardım için hiçbir fedakarlıktan çekinmediklerini gözlerimizle gördük. Var olsunlar, sağ olsunlar” dediler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *