ANASAYFA arrow right Yaşam

Sevgi otobüsü ile gönüllere dokunuyorlar

YAYINLAMA: 06 Aralık 2022 / 14.37
GÜNCELLEME: 06 Aralık 2022 / 14.37
Zuhal Elgay Güzellik Akademi Yöneticisi Zuhal Elgay: “Güzellik, ses, kıyafet ve konuşmayla bir bütün”

Elgay, “Kızılay Şehitkamil Şubesi’nin desteğiyle ‘Sevgi otobüsü’ yaptık. Bu otobüs ile sosyo-ekonomik durumu olmayan çocuklara, evden çıkamayanlara ve engellilere evlerinde hizmet veriyoruz. Herkes yaptığı mesleğin diyetini vermeli. Dünya o zaman çok daha güzel olur” dedi.

Herkesin bir parmak izi kadar özel olduğunu söyleyen Elgay, “Güzellik, ses, kıyafet, konuşmanla kısacası her şeyinle bir bütün. Herkesin burnu, ağzı ve yüz hatları birbirine benzemeye başladı, ama biz olaya bunların dışında bakıyoruz. Birine benzemek yerine kendi güzelliğinin farkına varmak daha güzel. Çünkü kişinin kendisinin farkında varması çok iyi hissettiriyor” şeklinde konuştu.

Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı olduklarını kaydeden Elgay, “Pandemi süreci kadın ve erkekleri çok daha fazla hayata bağladı. Kayıplar kazanmaya yönlendirdi ve kadınlar meslek sahibi olmak istiyorlar. Meslek edindirme kurslarının insanlara çok faydası var. Kursumuzda meslek sahibi olan birçok öğrencimiz oldu. Onları belli bir süreçten geçiriyoruz. Kişi lise veya üniversite mezunu olmak zorunda değilsiniz, ilkokul mezunu olunması yeterli” diye belirtti.

Üreten bir anne topluma faydalı çocuklar yetiştirir

Elgay, kalifiyeli eleman ihtiyacının fazla olduğunun altını çizerken, “Kooperatifler kurup doğal kozmetikler üretmek ve satışa sunmak istiyoruz. Hiçbir şey için geç değil. En fazla üzüldüğüm cümle ‘Bu saatten sonra’. Bu kelimeyi hiç kimse hesaba almasın. Çünkü böyle bir şey yok. Yaşıyorsanız geç değil, üretebilirsiniz. Üreten bir anne topluma faydalı çocuklar yetiştirir. Dolayısıyla kadın ne kadar üretirse ne kadar hayata katkı sunarsa o kadar ayağı yere basan nesiller yetiştirir” açıklamasında bulundu. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *