ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

SEV Amerikan Hastanesi'nde 150. Yıl onuruna ücretsiz muayene günleri

SEV Amerikan Hastanesi'nde 150. Yıl onuruna ücretsiz muayene günleri
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.43
Amerikan sağlık hizmetlerinin Gaziantep’e gelişinin 150. Yıldönümü törenlerle kutlanacak.
Kutlama etkinlikleri çerçevesinde ücretsiz muayene günleri de düzenlenecek.
Amerikan Hastanesi Başhekimi Hüseyin Ali Turgay ve İdari Müdür Barclay M. Shepard, daha modern bir hastane için çalıştıklarını söylediler. Amerikan Hastanesi 8 Haziran Pazar günü çocuklara 11 Haziran Çarşamba günü ise yetişkinlere ücretsiz sağlık hizmeti verecek.

Türkiye’nin en eski hastanelerinden biri
1847 Yılı’nda Gaziantep’e gelen Amerikalı sağlık misyoneri Azariah Smith ve arkadaşları bir yıl sonra Tıp Fakültesi’ni açtılar. 1789 Yılında da arkadaşları Azariah Smith’in anısına Amerikan Hastanesi bir asrı aşkın zamandan beri Gaziantep ve çevresine kaliteli sağlık hizmeti veriyor. Türkiye’nin en eski özel hastanelerinden biri olan Amerikan Hastanesi’nin mülkiyeti 1968 Yılında Sağlık Eğitim Vakfı’na devredildi. Bugün Amerikan Hastanesi bir taraftan sağlık hizmeti verirken diğer taraftan da lise ve dengi okul mezunlarına 2 yıllık eğitim vererek hemşire yetiştiriyor.
‘’Kaliteyi arttıracağız’’
Amerikan Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hüseyin Ali Turgay, Gaziantep’te açılan ilk özel hastane olan Amerikan Hastanesi’nin modern tıbbın gereklerini yerine getirerek sağlık hizmeti vermeye devam edeceğini söyledi. Turgay, teşhis ve tedavide kullanılan araç ve gereçlerin kalitesini artırırken, otelcilik yani, yatak, yemek, temizlik ve diğer hizmetleri de üst seviyelere çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

‘’Hem çocuklara, hem yetişkinlere ücretsiz sağlık hizmeti’’
Gaziantep’e Amerikan sağlık hizmetlerinin gelişinin 150. Yıldönümü 8 Haziran’da başlıyor. 8 Haziran Pazar günü çocuklara yönelik olarak Dr. Kazım Erkent, Dr.İnci Api, Dr. M. Ali Karagözoğlu, Dr. Yasemin Tutkun ve Dr. Fatih Özkuyucu tarafından ücretsiz muayene ve Hepatit B taraması yapılacak. 11 Haziran Çarşamba günü ise yetişkinlere Dr. Hüsnü Türköz, Dr. Erdinç Keçik, Dr. Ahmet Özay, Dr. Fahri Soydinç ve Dr. Mehmet Koruk tarafından ücretsiz muayene hizmeti verilecek, açlık kan şekeri ve kolesterol tahlilleri, yapılacak.
Kutlamalar çerçevesinde ayrıca, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Deontoloji ve Tıp Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlter Uzel tarafından, ‘’Tıbbi etik ve deontoloji’’ konulu bir konferans verilecek, SEV Hemşirelik Okulu’nun mezuniyet töreni düzenlenecek. ‘’ Dünden bugüne Amerikan Hastanesi’’ konulu resim sergisi açılacak.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *