ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Servis araçlarına belge zorunluluğu

Servis araçlarına belge zorunluluğu
YAYINLAMA: 03 Eylül 2020 / 17.35
GÜNCELLEME: 03 Eylül 2020 / 17.35
Kent merkezinde personeli ve öğrenci taşıyan servislerin bundan böyle İl Trafik Komisyonu’ndan servis izin belgesi alması gerekiyor.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 14 Aralık cuma günü İl Trafik Komisyonu tarafından alınan karara göre, şehrimizde faaliyet gösteren her türlü taşımayla ilgili servis araçlarının çalışma şekil ve şartlarının belirlenmesi, taşıyan ve taşınanların hak ve menfaatlerinin korunarak yersiz sürtüşmelere meydan verilmemesi için, servis izin belgesi alınmasının şart I olduğu bildirildi.

Kararın Valilik tarafından onaylanarak yürürlüğe girdiğini ifade eden yetkililer fabrika, özel iş yerleri, okul yolcu ve öğrenci taşıyan servis araçlara kanun, yönetmelik genelge ve İl Trafik Komisyonu kararlarına uygun olan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından iki yıl süreli "Servis izin belgesi” verileceğini bildirdi.

Yetkililer, servis işi yapanların 21 Nisan 2002 tarihine kadar Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne başvurarak izin belgesi almaları gerektiği bu tarihten sonra izin belgesi olmayanların çalıştırılmayacağı bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *