ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Sergiler, insanların bakış açısını değiştirebiliyor

Sergiler, insanların bakış açısını değiştirebiliyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.33
Farklı sergilerle insanları sanat ile buluşturmaya devam ettiklerini kaydeden Sanat Merkezi Sergi Koordinatörü Cansu Tuğ
Farklı sergilerle insanları sanat ile buluşturmaya devam ettiklerini kaydeden Sanat Merkezi Sergi Koordinatörü Cansu Tuğsuz, sergilerin insanların bakış açısını değiştirebildiğinin altını çizdi. “Tüm Gazianteplileri sanat merkezimize bekliyoruz” diye konuştu.
2019-2020 Eğitim Öğretim
yılı dolu dolu geçecek
Sanat Merkezi’nden 7’den 70’e tüm vatandaşın faydalanabildiğini hatırlatan Tuğsuz, “Hem çocuklar hem de yetişkinler için birçok aktivitemiz bulunmaktadır. İnsanlar, sergiler sayesinde farklı sanatçılarla tanışma imkanı elde ediyorlar. Sanat Merkezimiz nasıl 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında dolu dolu geçtiyse 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında da dolu dolu geçecektir” dedi.
“Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Dünya Kadın Rekorları kapsamında dünyanın en büyük organik artık sergisi rekoru 387 eserle Zeynep Elbeyli tarafından gerçekleştirilmiştir” diyen Tuğsuz, “Varlığımızı borçlu olduğumuz dünyamız ve doğanın cömertliğini ve yaşamsal önemini bir kez daha vurgulamak, günümüzün acı gerçekliğine dikkat çekmek ve sorgulamak amacıyla Zeynep Elbeyli tarafından hazırlanan dünyanın en büyük organik atık sergisinde 387 adet eser bulunmaktadır. Antep biberi, Antepfıstığı, buğday, ceviz domates olmak üzere 2 binden fazla değişik organik parçanın seçkisi ile hazırlanan sergi içeriği kullanılan materyal ve yöntem açısından bir ilk olma özelliği taşıyor” değerlendirmesinde bulundu.
Nostaljik bir etki yaratılarak
eğlenceli bir atmosfer yaratıldı
Gaziantep’in kentsel ve mimari nitelikleri ile mutfak kültürünü çakıştırarak eğlenceli mizansenler elde etmek amacıyla illüstratör Hakan Keleş birbirinden özel 20 adet çalışmasının da sergilendiğini dile getiren Tuğsuz, “Sergide, şehrin farklı mekanlarında çekilmiş fotoğraflar üzerine çizilen dev karakterler yer alıyor. Bazılarında Gaziantep’e özgü yemeklerin pişirildiği anlar konu edilirken bazılarında şehirde bulunan çok sayıda restoranların işleyişi sokağa taşınıyor. Tarihsel bilgiler doğrultusunda nostaljik bir etki yaratılarak eğlenceli bir atmosfer yaratıldı” şeklinde açıklama yaptı. Hüseyin Karataş
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *