ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Sergi, 31 Aralık tarihine kadar ziyaretçiler için açık olacak

Sergi, 31 Aralık tarihine kadar ziyaretçiler için açık olacak
YAYINLAMA: 19 Aralık 2021 / 17.54
GÜNCELLEME: 19 Aralık 2021 / 17.54
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) iş birliğinde Gaziantep’in Kurtuluşu’nun yıl dönümüne sayılı günler kala “Gaziantep Savunması Kahramanları Karakalem Resimleri Sergisi’ açıldı.

Etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın koordinasyonunda, Gaziantep Kulübü katkılarıyla Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde Gaziantep Savunması Kahramanları Karakalem Resimleri Sergisi’nin açılış töreni düzenlendi.

Ressam Halil Gören’in toplamda 67 eserinin yer aldığı sergide Antep Savunması’nda öne çıkan önemli isimlerin karakalem çalışması ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Gören’in 10 yıllık bir hazırlık sürecinin ardından bir dizi eserlerinin görücüye çıktığı serginin devamı ilerleyen tarihlerde organize edilecek yeni açılışlarla vatandaşla buluşacak.

Sergiye olan katılımları dolayısıyla her bir ziyaretçiye ayrı ayrı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Serginin mimarı ressam Halil Gören şunları söyledi: “Sergim hazırlık süreci ile beraber yaklaşık 10 yılı kapsıyor. Sergide şu anda sizlerin beğenisine sunduğum toplamda 67 eser mevcut. Daha bu sergiye dahil etmediğim bazı eserlerim de var ilerleyen tarihlerde bu resimlerimi de sizlerin beğenisine sunmayı planlıyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *