ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Serbest bölgeler de TOBB’da temsil edilecek

Serbest bölgeler de TOBB’da temsil edilecek
YAYINLAMA: 09 Nisan 2021 / 18.56
GÜNCELLEME: 09 Nisan 2021 / 18.56
TOBB bünyesindeki sektörler arasında bundan böyle serbest bölgelerin de temsil edileceği bildirildi. GASBAŞ’ın işlem hacminde geçen yıla oranla yüzde 100’lük artış olduğu bildirildi.

Gaziantep Serbest Bölgesi A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Özmen, TOBB bünyesinde tüm sektörler varken serbest bölgelerin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu, bu nedenle bir süredir devam eden girişimlerin olumlu sonuç verdiğini açıkladı. Özmen, bundan böyle TOBB bünyesinde Serbest Bölgeler Kurulu oluşturulduğunu belirterek, bu konuya GSO başkanlarının da destek verdiğini açıkladı.

Serbest Bölgelerin sıkıntısının Türkiye’nin genel sıkıntılarıyla aynı olduğuna dikkat çeken Özmen, piyasadaki belirsizlik, dövizdeki dalgalanma reel sektörün tümünü etkilediği gibi Serbest Bölgeleri de etkilediğini açıkladı. Serbest Bölgelerin amacının yatırımı artırmak olduğunu ifade eden Özmen, geçen yıl Temmuz ayı itibarıyla yapılan işlem hacminin 21.5 milyon dolar, bu yılın aynı döneminde ise 54.5 milyon dolar olduğu belirtilirken, yüzde 100 artış olduğunu açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *