ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sera sulama projesi Türkiye birincisi oldu

Sera sulama projesi Türkiye birincisi oldu
YAYINLAMA: 31 Temmuz 2022 / 17.11
GÜNCELLEME: 31 Temmuz 2022 / 17.11
Özel Sanko okulları öğrencilerinin, bir yıllık çalışmalarının sergilendiği ikinci bilim şenliğe, önceki gün Vali Lütfullah Bilgin’in katılımıyla yapıldı. Kurdeleyi bir öğretmen ve Adil Konukoğlu’yla birlikte kesen Vali Bilgin, tüm stantları gezerek öğrencilerden bilgi aldı.

Derslerle ilgili stantların yer aldığı şenlikteki Şişman, kısa ve zayıf gösteren aynalar yanında iki yüzlü birleştiren ayna gibi birçok ilginç uygulama dikkat çekti.

Sera sulama projesi Türkiye birincisi

Şenlikte yer alan stantların birinde ise ikinci Uluslararası bilgisayar Olimpiyatları, TÜBİTAK Türkiye finalisti olan bilgisayar destekli sulama ve koruma projesinde yer aldı. TÜBİTAK tarafından seçilen üç eser arasında yer alan ve üç eserden birinin seçileceği için Türkiye yurtdışında temsil etme ihtimali bulunan projede, bilgisayar destekli sera sulaması yanında, seranın ısısının düşmesi durumunda devreye giren mekanizma, sera sahibini cep telefonundan arayarak seranın donma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve önlem alınması gerektiğini bildiriyor.

Poşet çay sıkma makinası

Mum, sabun gibi kimyasal stantlarında üreten öğrenciler yanında ilginç buluşların da sergilendiği şenlikte bir öğrenci de basit bir düzenekle iki silindiri bir araya getirerek oluşturduğu poşet çay sıkma makinasını tanıttı. Şenlikte, yine tamamı öğrenciler tarafından hazırlanan dolma, börek, makarna, piyaz gibi yiyecekler de katılımcılara ikram edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *