ANASAYFA arrow right Yaşam

Sendikalaşmanın önündeki engeller kaldırılmalı

Sendikalaşmanın önündeki engeller kaldırılmalı
YAYINLAMA: 20 Ocak 2021 / 21.10
GÜNCELLEME: 20 Ocak 2021 / 21.10
Sendikalaşmanın önündeki engellerin devam ettiğini açıklayan Türk İş İl Temsilcisi ve Koop İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Akif Sarıca, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin bir an kaldırılmasını isterken, işverenlerin, yetkinin paylaşılmasını istemediklerini kaydetti.

2020 yılı hem sağlık hem de çalışma hayatı açısından zor geçti

2020 yılının hem sağlık hem de çalışma hayatı açısından zor bir dönem olarak geçtiğini belirten Sarıca, “2020 yılında kıdem tazminatı, bireysel emeklilik ve esnek çalışma konusunda birçok yasal düzenlemeler gündeme getirildi. Şube başkanlarımız ve il temsilcilerimizle birlik ve beraberlik içerisinde Türk İş Konfederasyonumuzun aldığı kararlar doğrultusunda elimizde gelen çalışmaları yaptık. Şube başkanlarımız ve il temsilcilerimiz, hiçbir zorlu koşula aldırış etmeden, yılmadan ve yorulmadan her zaman yanımızda oldular. Biz de özverili bu çalışmaları plaketle ödüllendirelim istedik” diye açıklamada bulundu.

Pandemi nedeniyle çalışanlar geleceğini göremiyor

Pandemi nedeniyle çalışanların geleceğini göremediğini kaydeden Başkan Sarıca, “Aşılama uygulamalarını olumlu bulmakla beraber destekliyoruz. İnşallah alınan tedbir ve kurallara uyulması sonucunda pandemi sürecinin bitmesini temenni ediyoruz. Ekonomi, üretim, istihdam ve çalışma hayatının normale döneceğine olan inancımız tam” ifadelerine yer verdi.

Bir işçi alınacak yere 100-200 kişi müracaat ediyor

Sarıca, işçilerin örgütlenmede ki sıkıntıların devam ettiğini açıklarken, “Örgütlenme konusunda sıkıntılar hiçbir zaman bitmez. Örgütlenmenin, bireysel, yasal ve toplumsal gibi boyutları bulunuyor. Şu anda işe erişmede büyük sıkıntı var. Çünkü bir işçi alınacak yere 100-200 kişi müracaat ediyor. Dolayısıyla sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılması hemen çözülecek bir konu değil. Kişinin işe başlamadan nasıl sigorta girişi yapılıyorsa aynı zamanda sendika tercihini yapabilmeli. Sonucunda ise işverenden baskı ve mobbing görmemeli” şeklinde konuştu.

Sendika, işçinin yağmurda ayağındaki ayakkabı elindeki şemsiyedir

Pandemi sürecinde sendikanın öneminin daha iyi anlaşıldığının altını çizen Türk İş İl Temsilcisi ve Koop İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Akif Sarıca, konuşmasına şöyle devam etti: “Sendika, ücret, sosyal hak ve çalışma ortamı konusunda işçinin güvencesi, yağmurda ayağındaki ayakkabı elindeki şemsiyedir. Hiç kimse sendikanın ne faydası olacak demesin, bunu yaşayıp görmesi gerekiyor. Sendikalı işçilerin birçoğu asgari ücretin üzerinde maaş alırken, ilave tediye sosyal hakları daha iyidir. Ancak sendikasız işçiler ise asgari ücret alırken, bunların hiçbirinden faydalanmıyor. İşçiler E-devlet üzerinden sendikaları araştırsınlar ve kayıtlarını yapsınlar.” Hüseyin Karataş

Türk İş İl Temsilciliği, Türk İş Konfederasyonu Gaziantep Şube Başkanları ile il temsilcilerini 2020 yılındaki özverili çalışmalarından dolayı plaket ile ödüllendirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *